Runde duker

Vakre duker i klassisk design til det runde bordet.
Runde spisebord har blitt svært populære de siste årene – og med god grunn. De runde bordene er ideelle i både mindre og større rom, og den myke, runde formen skaper en spesielt hyggelig stemning og utgjør et stilig alternativ til de firkantede bordene. Samtidig legger de runde bordene opp til samtaler som involverer hele bordet, og medfører at alle kan følge med, delta og ha øyekontakt med hverandre. På den måten kan dialogen enkelt holdes i gang med alle, og det runde bordet blir et samlingspunkt for venner og familie – både til middager, høytider og hyggelige hverdagsstunder.
Populariteten til de runde bordene har skapt stor etterspørsel etter runde duker, og derfor har vi lansert en rekke av våre mest populære design i runde utgaver.

Klassisk design til det runde bordet


Uansett om anledningen er en middag med venner, bryllup, bursdag eller en hverdagskveld som kaller på litt ekstra, så starter det vakkert dekkede bordet med en duk. Uavhengig av om du foretrekker firkantede eller runde bord, er vi glade for å kunne tilby stilige duker som passer til enhver anledning og gjør borddekkingen vakker på et øyeblikk. Suppler med kolleksjonens servietter i matchende farger for en stilig prikk over i-en – eller velg servietter i kontrastfarger og skap et personlig uttrykk på bordet.

Runde duker for enhver smak


PÅSKEDUKEN, JULEDUKEN, SNØFNUGG-duken, ENGESVIK by Hand og den klassiske ARNE JACOBSEN-duken hører alle sammen til i rekken av design du kan få til det runde bordet. Disse stilige mønstrene er blant de mest populære i kolleksjonen, og derfor bør de selvfølgelig også fås til det runde bordet. Mønsteret på de runde dukene er tilpasset for å passe perfekt til formen og gjør seg like god på bordet som de firkantede.
Dukene har en diameter på 165 cm, og med et anbefalt nedheng på 20–25 cm passer de dermed til et bord med en diameter på opptil 120 cm. På den måten er du garantert et nydelig fall og en duk som tar seg flott ut fra alle vinkler.

Klassikere på bordet


Gjennom vår lange historie er det flere design som har skilt seg ut og markert seg som ekte klassikere i kolleksjonen. Tidløse i både uttrykk og holdbarhet – noen har til og med gått i arv gjennom generasjoner. PÅSKEDUKEN og JULEDUKEN av Bodil Bødtker-Næss er gode eksempler på nettopp dette. Begge dukene er faste innslag når julen og påsken nærmer seg og familien igjen samles rundt bordet. Når kolleksjonen utvides med runde duker, inkludert bl.a. JULEDUKEN og PÅSKEDUKEN, er det fordi vi opplever at runde bord blir mer og mer populære – og fordi vi selvfølgelig gjerne vil imøtekomme etterspørselen slik at alle kan få glede av godt design uansett hvilken type bord man liker. I utvalget av runde duker finner du derfor også den runde ARNE JACOBSEN-duken med motiv av den ikoniske danske arkitekten. Duken ble lansert i 2002 som en hyllest til Arne Jacobsen i anledning 100-årsjubileet hans. Motivet er nøye utvalgt sammen med Arne Jacobsens barnebarn – Tobias Jacobsen. Den runde duken viderefører i all sin enkelhet den verdenskjente arkitektens imponerende designarv og skaper en vakker symmetri i en moderne borddekking.

Kolleksjonen av runde duker rommer også SNØFNUGG-duken og ENGESVIK by Hand-duken. To vakre, runde duker med enkle og tidløse design som vil være elegante på bordet i en hvilken som helst anledning.