Velg språk
2 stk. H.C. ANDERSEN dekkeservietter nr. 1
Før musen over bildet for å zoome
2 stk. H.C. ANDERSEN dekkeservietter nr. 1
2 stk. H.C. ANDERSEN dekkeservietter nr. 1
2 stk. H.C. ANDERSEN dekkeservietter nr. 1
2 stk. H.C. ANDERSEN dekkeservietter nr. 1

2 stk. H.C. ANDERSEN dekkeservietter nr. 1

NOK 460,00
   På lager
Antall
Dekkeserviettene i det ikoniske H.C. ANDERSEN-designet inviterer oss inn i et eventyrlig univers. De skiller seg ut som et poetisk innslag i borddekkingen og er like fine til å fortelle eventyr i hverdagen som den er til bursdager og andre spesielle anledninger der det gjerne må være både uformelt og stilig.

Motivene på de to dekkeserviettene er hentet fra H.C. ANDERSEN-duken, som er en klassiker i kolleksjonen. Vi møter velkjente figurer fra H.C. Andersens eventyr: Keiseren som var så glad i vakre, nye klær at han brukte alle pengene sine på å pynte seg. Og andungen som ble forfulgt og hånet i andegården, men som slett ikke var så stygg og ble til den vakreste fuglen av alle, en svane.

Dekkeserviettenes Zink-farge er like myk som den er klassisk. I tillegg til at den passer vakkert inn i en moderne skandinavisk innredning, lar den grå fargetonen eventyrmotivene fra Keiserens nye klær og Den stygge andungen tre tydelig frem til glede for både barn og voksne. Matchende stoffservietter i samme klassiske farge fullender uttrykket.

H.C. Andersen er kjent for sitt bidrag til verdenslitteraturen, men var også en dyktig papirklipper. Arkitekt og designer Knud V. Engelhardt startet i 1920-årene designet med H.C. Andersens eventyr og papirklipp. Et design som Inger M. Blegvad Klint videreførte etter arkitektens død i 1931 og ferdigstilte for lansering i 1952, da dronning Ingrid gjorde sin første av mange bestillinger til det danske kongehuset. Siden har designet blitt justert og utviklet kontinuerlig i takt med nye veveteknikker og for å sikre et moderne mønsteruttrykk.

Man får ytterligere to sett med H.C. ANDERSEN-dekkeservietter med flere eventyrmotiver til samlingen: Kloss-Hans og Svinedrengen samt Prinsessen på erten og Den lille havfruen. Alle motiver og flere til finnes på H.C. ANDERSEN-duken.
Vis mer
Vis mindre
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.