Velg språk
2 stk. JULESPISEBRIKKER Blue Gold
Før musen over bildet for å zoome
2 stk. JULESPISEBRIKKER Blue Gold
2 stk. JULESPISEBRIKKER Blue Gold
2 stk. JULESPISEBRIKKER Blue Gold
2 stk. JULESPISEBRIKKER Blue Gold

2 stk. JULESPISEBRIKKER Blue Gold

NOK 460,00
   På lager
Antall
Design Bodil Bødtker-Næss

Det ikoniske motivet på spisebrikken høytideliggjør julen som hjertenes fest, og er et nostalgisk signaturdesign i damaskkolleksjonen. Akkurat like godt egnet til julehygge i hverdagen som til adventfeiring og alle årets julefrokoster.

Motivet er designet av Bodil Bødtker-Næss, som var med i den indre kretsen av tekstilkunstnere rundt Georg Jensen Damask på 1970-tallet. Hun står også bak det klassiske påskedesignet fra samme periode. De flettede julehjerter og stiliserte grankvistene har i mer enn 40 år vært synonymt med julefeiring. Designet er i mange hjem en uunnværlig del av julen.

Fargekombinasjonen Blue Gold er hentet fra det originale opplaget fra 1975, hvor designeren hadde et ønske om en blå versjon. Det skulle likevel gå 40 år før det ble en realitet. Den dempede blåfargen skaper et moderne uttrykk, og spisebrikken er en elegant vri på en klassisk jul ikledd litt mer utradisjonelle farger. Matchende stoffservietter kompletterer uttrykket.

Juledesignet fås også som damaskduk, bordløper og matchende servietter.

Str. 50 x 38 cm


Vis mer
Vis mindre
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.