4 RÅD TIL EN GOD NATTS SØVN

Sengetøy vevd i naturmaterialer av høy kvalitet gir økt velvære og dermed en bedre søvnopplevelse.
Sengetøy vevd i naturmaterialer av høy kvalitet gir økt velvære og dermed en bedre søvnopplevelse.

Start med å velge sengetøy i et materiale tilpasset dine behov, og som dermed sikrer en bedre søvn. Sengetøy vevd i naturmaterialer av høy kvalitet, som f.eks. lin eller egyptisk bomull, sikrer lang levetid og man vil oppleve at sengetøyet bare blir mykere med tiden. Sengetøy av høy kvalitet tåler å bli brukt igjen og igjen, uten at det mister verken farge eller form.

Når vi vever sengetøy i bomull, bruker vi alltid den beste egyptiske bomull, med en gjennomsnittlig fiberlengde på 32 mm. Denne typen bomull utgjør kun 3-5% av den samlede bomullsproduksjon på verdensmarkedet. Garn av denne kvaliteten sikrer ekstraordinær mykhet, ettersom at tråden ikke trenger spinnes så hardt for å oppnå optimal styrke. Vi kan derfor veve med færre tråder, noe som gjør at stoffet puster bedre, som igjen gir økt velvære og en bedre søvnopplevelse.

Vask

Vask sengetøy med vanlig vaskemiddel til farget tekstil – vi anbefaler vårt eget vaskemiddel, DAMAVASK, som tager ekstra godt vare på fargene. Vi anbefaler ikke bruk av skyllemiddel.

Egyptisk bomull: Vask som utgangspunkt ved 60°C. Hvitt tåler vask ved 95°C, men det er unødvendig og sliter hardt på bomullsfibrene og miljøet. Bomullens fibre åbnes allerede ved 60°C og blir dermed rene ved den temperaturen. Hvis sengetøyet bare har vært i bruk få ganger, kan vask ved 40°C også være tilstrekkelig. Vi anbefaler at du folder produktet helt ut før vask og at du unngår overfyllning av maskinen. Strekk sengetøyet lett etter vask.

Hvor ofte?

Vi anbefaler at sengetøyet vaskes hver 14. dag. Vi avgir hudceller og fukt  mens vi sover, og for å unngå husstøvmidd og allergi er det viktig at sengetøyet er friskt og rent. Ikke minst for vår egen velværes skyld. Finnes det egentlig noe bedre enn å krype ned i en seng med friskluftet dyne og nyvasket sengetøy?

Tørking

Å tørke sengetøyet hengende er det mest skånsomme og det som gir det glatteste resultatet uten stryking. Sengetøyet kan selvsagt også strykes, dette gjør overflaten ekstra glatt og glansfull. Rulling er også en mulighet, men det sliter mer på fibrene. Vi anbefaler ikke tørketrumling, ettersom det sliter unødvendig mye på fibrene – langt mer enn både stryking og rulling.

Lufting

Luft ut på soverommet hver morgen, rist dyner og puter. Legg gjerne sengeteppe over sengen, men aldri før madrassen, dynene og putene har fått lov å puste etter natten - støv og fukt har hverken du eller sengetøyet godt av. Om du har mulighet, må du gjerne henge dynene ut til lufting, men heng dem i skyggen, så solen ikke skader fibrene.