Velg språk
4 stk. PUK Servietter Lavender
Før musen over bildet for å zoome
4 stk. PUK Servietter Lavender
4 stk. PUK Servietter Lavender
4 stk. PUK Servietter Lavender
4 stk. PUK Servietter Lavender

4 stk. PUK Servietter Lavender

NOK 610,00
   På lager
Antall
Luksuriøse damaskservietter i lin og bomull i en vakker gråblå lavendelfarge og med en bemerkelsesverdig dybde i vevingen. Serviettene er håndvevd i et vakkert mønster basert på tradisjonelle vevemetoder og er som tatt ut av det antikke franske lintøyskapet.

I fargen Lavender tar damaskserviettene den franske lettheten og sanseligheten fra bølgende lavendelmarker med til bords. Samtidig sikres det klassiske uttrykket av en grå undertone og to enkle striper som toner frem i kypervevingen. Det er en eksklusiv serviett, som takket være sitt sirlige håndverk lett kan tåle å være lett krøllet og inngå i en uhøytidelig oppdekking.

Selve PUK-designet er skapt av vever og kunstner Puk Lippmann. Mønstrene er inspirert av tradisjonelle veveteknikker funnet i en bok fra 1920-årene og er diktet frem på veven hennes til et nåtidig design. Opprinnelig i form av håndvevde oppvaskhåndklær og nå som damaskservietter i en lettere utgave som håndveves på et familieveveri i det sørlige India. Jarekantene er bevart med direkte referanse til århundregamle vevemetoder og viderefører ikke bare historien, men gir også ekstra liv til designet.

PUK-damaskserviettene veves i tre forskjellige mønstre i hver sin vakre farge.

PUK fås i sett med fire like damaskservietter pakket i en fin eske. Serviettene måler 43x43 cm.
Vis mer
Vis mindre
Se også
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.