Velg språk
4 stk. PUK Servietter  White/Navy
Før musen over bildet for å zoome
4 stk. PUK Servietter  White/Navy
4 stk. PUK Servietter  White/Navy
4 stk. PUK Servietter  White/Navy
4 stk. PUK Servietter  White/Navy

4 stk. PUK Servietter White/Navy

NOK 610,00
   På lager
Antall
Luksuriøse damaskservietter i lin og bomull med store franske ruter og en bemerkelsesverdig dybde i vevingen. De naturhvite serviettene er håndvevd i et vakkert mønster basert på tradisjonelle vevemetoder og er som tatt ut av det antikke franske lintøyskapet.

I fargen White/Navy tar damaskserviettene en fransk letthet og sanselighet med til bords i form av de på samme tid skjødesløse og elegante rutene som toner frem med mørkeblå tråd som et ekstra lag i gåsøyemønsteret. Det er en eksklusiv serviett, som takket være sitt sirlige håndverk lett kan tåle å være lett krøllet og inngå i en uhøytidelig oppdekking.

Selve PUK-designet er skapt av vever og kunstner Puk Lippmann. Mønstrene er inspirert av tradisjonelle veveteknikker funnet i en bok fra 1920-årene og er diktet frem på veven hennes til et nåtidig design. Opprinnelig i form av håndvevde oppvaskhåndklær og nå som damaskservietter i en lettere utgave som håndveves på et familieveveri i det sørlige India. Jarekantene er bevart med direkte referanse til århundregamle vevemetoder og viderefører ikke bare historien, men gir også ekstra liv til designet.

PUK-damaskserviettene veves i tre forskjellige mønstre i hver sin vakre farge.

PUK fås i sett med fire like damaskservietter pakket i en fin eske. Serviettene måler 43x43 cm.
Vis mer
Vis mindre
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.