Påskekolleksjonen har 40 års jubileum

Georg Jensen Damask har 40 års jubileum for den udødelige påskekolleksjonen skapt av en av Danmarks mest kjente veversker og tekstildesignere, Bodil Bødtker-Næss. I jubileumsutgaven er en ny, nåtidig farge føyet til klassikeren. Fargen som Georg Jensen Damask har døpt Lemon Curd, kan best beskrives som en varm og nøytral gul.

Det danske tekstilfirmaet inviterer alle påskegjester til jubileumsfest ved et innbydende, men enkelt opdekket påskebord. Bordet omfatter vevd PÅSKE damaskduk, PÅSKE servietter, PÅSKE bordløper og PÅSKE spisebrikker i den nye sarte gule fargen som gir liv og energi til spisestua. Kolleksjonen er utført i 100% egyptisk bomull og vevd etter stolte damask tradisjoner. Påskekolleksjonen byr også på et vevd Lemon Curd-farget PÅSKE kjøkken-håndkle, i en blanding av
bomull og lin, noe som betyr at væsken effektivt blir absorbert i tekstilet under forberedelsene av hyggelige påskelunsjer på kjøkkenet.

Mønstret på påskekolleksjonen illustrerer et moderne, abstrakt fjærmønster med en søt påskekylling-dekorasjon. Geometriske mønstre og naturen er de store inspirasjonskildene til Bodil Bødtker-Næss’ tekstildesign. Disse inspirasjonskildene har udødeliggjort hennes design og PÅSKEDUK klassiker.

Inspirasjon til ”bordslandskapet”

Tradisjonen for dekking av bord er velkjendt i Danmark, og vi gjør oss stor umake med å pynte våre hjem til festlige begivenheter året rundt. Vi elsker å invitere gjester og å sette sammen et kreativt landskap på spisebordet. Til påske vil borddekorasjonen typisk være egg, tilsatt sæsongens effekter fra hagen som hovedingrediens. En innkjøpsliste til et av årets danske påskebord kunne vært egg, løv, kvister, mose og andre ting fra naturen.
Bodil Bødtker-Næss (1942-1988)
Bodil Bødtker-Næss er en av Danmarks mest kjente veversker og tekstildesignere. Hun ble utdannet på Kunsthåndverkerskolen og anses for å ha vært en teknisk perfeksjonist. Hun var kunstner og samtidig en særdeles erfaren veverske som hadde utstillinger i Danmark såvel som i utlandet.