Velg språk
ARNE JACOBSEN damaskduk Dusty Blue
Før musen over bildet for å zoome
ARNE JACOBSEN damaskduk Dusty Blue
ARNE JACOBSEN damaskduk Dusty Blue
ARNE JACOBSEN damaskduk Dusty Blue
ARNE JACOBSEN damaskduk Dusty Blue

ARNE JACOBSEN damaskduk Dusty Blue

NOK 1 150,00


   På lager
Antall
Design Arne Jacobsen

Den klassiske damaskduken i tidløst Arne Jacobsen-design har fått en overflatebehandling. Det gjør den velegnet til hverdagsbruk. Duken har egenskaper som en voksduk, samtidig som damaskvevens eleganse kommer tydelig frem. Mønsteret er utvalgt blant etterlatte skisser fra den ikoniske arkitekten, og skaper en vakker symmetri og et stilfullt uttrykk i hverdagen.

Designet ble lansert i 2002 som en hyllest til den danske arkitekten. Det skjedde i anledning 100-årsdagen for hans fødsel, og viderefører designarven fra Arne Jacobsen med hele sin eleganse og enkelthet. Kolleksjonen med design fra Arne Jacobsen er nøye utvalgt sammen med hans barnebarn, Tobias Jacobsen, som også har designet tekstiler til kolleksjonen vår.

I fargen Dusty Blue får den overflatebehandlede duken et mykt, nordisk uttrykk. Elegant hverdagsluksus som kler bordet vakkert.

ARNE JACOBSEN-designet fås også som duk uten belegg, samt bordløper, spisebrikke og kjøkkenklut.Om duken
  • Duken er damaskvevd i 100% bomull og er overflatebehandlet med akryl på forsiden av duken. Dette gir duken de samme egenskapene som en voksduk

  • Duken skal vaskes ved 30 grader, med vaskemiddel for fargede tekstiler, altså uten blekemiddel

Gode råd
  • Bruk gjerne skåneprogram eller lav sentrifugering, da dette gir færre folder i vask

  • La duken henge til tørk  - gjerne over et bredt tørkestativ eller en rundstokk, så kommer det ikke folder i duken. Om du har et bord som ikke tar skade av fukt, kan du med fordel legge den direkte på bordet etter vask

  • Duken strykes på baksiden, med eller uten damp – bare ikke bruk full varme. To prikker eller 150 grader er nok. Stryk gjerne duken i fuktig tilstand. Duken tåler ikke å varmerulles

  • Valg af størrelse på dugen afhænger af, hvor meget nedhæng du ønsker. Vi anbefaler 25-30 cm i enderne af bordet for at få det smukkeste fald. Har du eksempelvis et bord på 1 x 2 meter anbefaler vi størrelsen 140 x 240 cm.

Vis mer
Vis mindre
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.