Velg språk
BOURGOGNE // CÔTE DE NUITS damaskduk
Før musen over bildet for å zoome
BOURGOGNE // CÔTE DE NUITS damaskduk
BOURGOGNE // CÔTE DE NUITS damaskduk

BOURGOGNE // CÔTE DE NUITS damaskduk

NOK 1 890,00
   På lager
Antall
Vinduken er den opplagte gaven til enhver vinelsker. Med de detaljerte kartene kan du gå på oppdagelse i noen av verdens mest berømte vinregioner. Du kan benytte de dekorative kartene til å lære med om yndlingsvinen din og regionene. Dette gir mye å snakke om blant vinvenner, under vinsmaking og middager. Du kan enkelt finne akkurat det slottet eller vinmarken vinen i glasset ditt kommer fra, og slik lære mer om regionen og oppbyggingen.

Denne duken er til vinelskeren som gjerne nyter de store klassiske rødvinene fra Bourgogne. Dersom navn som La Romanée-Conti, Clos de Bèze, Chambertin og Les Amoureuses får hjertet ditt til å slå litt raskere, så er dette duken du ikke kan leve uten. Kartet er grundig tegnet av den anerkjente kartografen Sylvain Pitiot, og viser detaljert alle de berømte Grand Cru- og Premier Cru-markene, samt hvilke byer/kommuner de går under og klassifiserer som under den franske AOC-vinlovgivningen.
Fargene på kartet refererer til de forskjellige vinmarkenes kvalitetsklassifikasjoner, og forklares på dukens tegnforklaring. Bourgogne-området er for øvrig blant verdens dyreste landbrukseiendommer.

Kartet er designet og trykket for å passe på midten av bordet, slik at det hele blir synlig. Vindukene er utviklet i samarbeid med Marie Von Ahm, som er vinekspert og rådgiver for en lang rekke utenlandske vinmerker. Duken er jacquard-vevet i egyptisk bomull, og deretter digitalprintet og overflatebehandlet slik at den avviser smuss og vesker.

Bruk et dukunderlag og oppdekkingen står bunnsolid.

Str. 140 x 280 cm

Vis mer
Vis mindre
Se også
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.