Vevd av 100% egyptisk, dobbeltvunnet, kjemmet bomull
Med innvevd mønster
Vaskes ved 60°C. Hvite damaskduker tåler vask ved 95°C
Angitte mål er mål etter vask
Gode råd
Vi anbefaler at du folder produktet helt ut før vask og at du unngår overfylling av maskinen. Produktet strekkes lett etter vask. Vi anbefaler at dukene tørkes hengende, da dette gir et glatt resultat og er bedre for miljøet.
Husk å følge vaskeanvisningen. Vask ved 60 °C får bomullsfibrene til å åpnes, så duken blir helt ren. Mange tror de skåner duken ved å vaske ved 40 °C, men produktene er laget til å tåle høy temperatur.
Valg av størrelse på duken avhenger av hvor mye nedheng du ønsker. Vi anbefaler 20-25 cm på sidene og endene av bordet for at duken skal få penest fall. Har du eksempelvis et bord på 1 x 2 meter anbefaler vi størrelsen 140 x 240 cm.
BESKRIVELSE
CASTELLARIS er utviklet eksklusivt til Koldinghus i anledning slottets 750-årsjubileum. Designeren bak er Diana Holstein, som har designet mange duker for oss. Diana var det opplagte valget for oppgaven. Hun har en stil som er klassisk, og passer godt til det royale som slottet Koldinghus står for. At hun også er smykkedesigner er prikken over i-en, siden 750-årsjubileet markeres med utstillingen “Maktens smykker”.
Diana Holstein uttaler om designet ”Min inspirasjon til jubileumsduken, CASTELLARIS, for Koldinghus er stor grad basert på Exner-parets tak- og lyskonstruksjoner som de har laget til stedet. Jeg så stjerner over alt. Fra de store stråleformede stjernene i Ruinsalen, til den elegante lyskonstruksjonen i Kirkesalen. Om sommeren er gressplenen foran slottet et svært populært samlingssted for koldingenserne. Her nyter de sene kvelder under stjernehimmelen. For meg var det derfor helt opplagt å arbeide med stjernehimmelen som grunntema for mønsteret. At Koldinghus er en middelalderborg skader heller ikke. Stedet kan nesten virke skremmende første gang man opplever det. Derfor var det viktig for meg å få med det elementet, i form av et kraftig mønster – som nesten har et gitteraktig uttrykk. Så til slutt er det en grafisk hilsen til stedet i dukens mønster, hvor konturene til det karakteristiske tårnet finnes i kantene, og hvor man fornemmer at solen står opp over Kolding. ”
Om Koldinghus Siden midten av 1200-tallet har Koldinghus tronet fra slottsbakken som byens landemerke. Koldinghus var et viktig sentrum for området rundt Kolding, men brannen i 1808 satte en stopper for slottets politiske og økonomiske betydning. Ruinen har riktignok blitt et kultursymbol. Slottet har blitt restaurert over mange år, og fremstår i dag som et kulturelt fyrtårn. Det tiltrekker seg mange tusen turister til Kolding.