Velg språk
CASTELLARIS damaskduk
Før musen over bildet for å zoome
CASTELLARIS damaskduk
CASTELLARIS damaskduk
CASTELLARIS damaskduk
CASTELLARIS damaskduk
CASTELLARIS damaskduk
CASTELLARIS damaskduk
CASTELLARIS damaskduk
CASTELLARIS damaskduk

CASTELLARIS damaskduk

NOK 1 990,00
   På lager
Antall
CASTELLARIS er utviklet eksklusivt til Koldinghus i anledning slottets 750-årsjubileum. Designeren bak er Diana Holstein, som har designet mange duker for oss. Diana var det opplagte valget for oppgaven. Hun har en stil som er klassisk, og passer godt til det royale som slottet Koldinghus står for. At hun også er smykkedesigner er prikken over i-en, siden 750-årsjubileet markeres med utstillingen “Maktens smykker”.

Diana Holstein uttaler om designet
”Min inspirasjon til jubileumsduken, CASTELLARIS, for Koldinghus er stor grad basert på Exner-parets tak- og lyskonstruksjoner som de har laget til stedet. Jeg så stjerner over alt. Fra de store stråleformede stjernene i Ruinsalen, til den elegante lyskonstruksjonen i Kirkesalen. Om sommeren er gressplenen foran slottet et svært populært samlingssted for koldingenserne. Her nyter de sene kvelder under stjernehimmelen. For meg var det derfor helt opplagt å arbeide med stjernehimmelen som grunntema for mønsteret. At Koldinghus er en middelalderborg skader heller ikke. Stedet kan nesten virke skremmende første gang man opplever det. Derfor var det viktig for meg å få med det elementet, i form av et kraftig mønster – som nesten har et gitteraktig uttrykk. Så til slutt er det en grafisk hilsen til stedet i dukens mønster, hvor konturene til det karakteristiske tårnet finnes i kantene, og hvor man fornemmer at solen står opp over Kolding. ”


Om Koldinghus
Siden midten av 1200-tallet har Koldinghus tronet fra slottsbakken som byens landemerke. Koldinghus var et viktig sentrum for området rundt Kolding, men brannen i 1808 satte en stopper for slottets politiske og økonomiske betydning. Ruinen har riktignok blitt et kultursymbol. Slottet har blitt restaurert over mange år, og fremstår i dag som et kulturelt fyrtårn. Det tiltrekker seg mange tusen turister til Kolding.

Duken måler 140 x 246  cm.


Vis mer
Vis mindre
Se også
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.