Velg språk
Christine Raundahl
Farge

Christine Raundahl

Christine Raundahl (f. 1973) er designutdannet ved Designskolen i Kolding i 2000. Hennes arbeider strekker over både veving og trykk. Hun tilbrakte en del av barndommen på Grønland, hvor hun fikk kjærlighet for geologi og hvor det kreative ble skapt. Med en stor interesse for naturen er det ofte naturens mønstre, former og strukturer som er inspirasjonen i hennes designarbeider.

Christine Raundahl har med sin enkle stil en sikker plass i Georg Jensen Damask-kolleksjonen. Det tidløse kjøkkenhåndkle EGYPT har siden lanseringen i 2002 kommet i flere fager, alltid med utspring i den nordiske fargeskalaen.

Samarbeidet med Georg Jensen Damask startet tilbake i 2000, med et praktikantopphold på veveriet. I tillegg til sitt bidrag til kolleksjonen har hun også designet Arktis-duken, med motiver av iskrystaller til Hotel Arctic. Den ble lansert i forbindelse med H.K.H. Dronning Margrethes og Prins Henriks sommercruise med Dannebrog til Grønland, hvor de besøkte hotellet i Ilulissat.

Ved siden av designjobben underviser hun i design og tekstil. Hun synes det er viktig at kommende generasjoner får formidlet nødvendigheten og omtanken for bærekraft i tekstilproduksjonen. For henne er et godt design en tankegang som bygger videre på designprinsippet “Less is more”. Men i en ny variant, “heller litt, men i god kvalitet fremfor kvantitet”.

Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.