Christine Raundahl

Christine Raundahl (f. 1973) er designutdannet ved Designskolen i Kolding i 2000. Hennes arbeider strekker over både veving og trykk. Hun tilbrakte en del av barndommen på Grønland, hvor hun fikk kjærlighet for geologi og hvor det kreative ble skapt. Med en stor interesse for naturen er det ofte naturens mønstre, former og strukturer som er inspirasjonen i hennes designarbeider.

Christine Raundahl har med sin enkle stil en sikker plass i Georg Jensen Damask-kolleksjonen. Det tidløse kjøkkenhåndkle EGYPT har siden lanseringen i 2002 kommet i flere fager, alltid med utspring i den nordiske fargeskalaen.

Samarbeidet med Georg Jensen Damask startet tilbake i 2000, med et praktikantopphold på veveriet. I tillegg til sitt bidrag til kolleksjonen har hun også designet Arktis-duken, med motiver av iskrystaller til Hotel Arctic. Den ble lansert i forbindelse med H.K.H. Dronning Margrethes og Prins Henriks sommercruise med Dannebrog til Grønland, hvor de besøkte hotellet i Ilulissat.

Ved siden av designjobben underviser hun i design og tekstil. Hun synes det er viktig at kommende generasjoner får formidlet nødvendigheten og omtanken for bærekraft i tekstilproduksjonen. For henne er et godt design en tankegang som bygger videre på designprinsippet “Less is more”. Men i en ny variant, “heller litt, men i god kvalitet fremfor kvantitet”.

For Georg Jensen Damask har Christine Raundahl blant annet designet EGYPT-kjøkkenhåndkleet og EGYPT-brødkurvene.
Christine Raundahl