Coated Duke

Gi hjemmet en touch av hverdagsluksus som forener funksjonalitet, kvalitet og estetikk. De belagte damaskdukene i stilfullt ARNE JACOBSEN-design har fått en overflatebehandling som gir dem voksdukens praktiske egenskaper – uten å gå på akkord med damaskvevningens eleganse.

Etterspurt hverdagsluksus


Forskjønn hverdagen med en både praktisk og stilig duk som sørger for at bordet alltid er vakkert kledd for mange timer med moro og gode samtaler omkring det. Den elegante ARNE JACOBSEN-damaskduken med belagt overflate er en vaskeekte klassiker i kolleksjonen. Det ikoniske designet er et av de mest populære, og vi forstår hvorfor. Den overflatebehandlede duken har voksdukens smuss- og vannavvisende egenskaper, men med et langt mer elegant og tidløst uttrykk, noe som gjør den til en virkelig deilig luksus i hverdagen. Med sitt stilfulle og minimalistiske design er duken også velegnet sammen med dekorative servietter til middagsselskapet i helgen, når man gjerne vil gjøre litt ekstra ut av borddekkingen. Mønsteret er utvalgt blant den ikoniske arkitektens etterlatte skisser og skaper en vakker symmetri og et stilfullt uttrykk på bordet.

Fra Arne Jacobsens skisser


Det elegante designet ble lansert i 2002 som en hyllest til den danske arkitekten i anledning 100-årsjubileet for hans fødsel og viderefører Arne Jacobsens designarv på vakreste vis. Kolleksjonen med Arne Jacobsens design er nøye utvalgt sammen med barnebarnet hans, Tobias Jacobsen, som også har designet tekstiler til kolleksjonen. Siden lanseringen har duken vært svært populær, og med tiden har det grafiske mønsteret oppnådd klassikerstatus i kolleksjonen.

Arne Jacobsens tidsløse mønster understrekes av det elegante, avdempede fargeutvalget, som gir duken et raffinert uttrykk. Et klassisk design og det ideelle supplementet til det veldekkede bordet, som skal egne seg både til den travle hverdagen, der en flekk eller to lett skal kunne tørkes bort, og til helgens mer formelle selskaper.

Tidløst design til borddekkingen


Den overflatebehandlede Arne Jacobsen-duken fås i et elegant, nordiskinspirert fargeutvalg, som sørger for at bordet holder stilen til alle tider. Inviter naturen inn med den vakre blå versjonen, eller skap kontraster og stemning i borddekkingen med den mørkegrå. De stilfulle fargene får frem dukens tidløshet og gjør den lett å inkorporere i innredningen. Fargene kan enkelt kombineres med alt fra keramikk til porselen samt servietter og pynt i mange forskjellige farger. Hvis du foretrekker et helt minimalistisk uttrykk, er duken også vakker alene.

De fleste nyter å dekke et flott bord ved spesielle anledninger, og med den overflatebehandlede duken er det ingen sak å gi borddekkingen et stilfullt uttrykk. Sammen med vakre servietter i lin eller bomull kan du oppnå både en rustikk, avslappet look og en klassisk formell. Som et ekstra pluss medfører den praktiske overflatebehandlingen at du ikke trenger å bekymre deg for vanskelige flekker. Duken kan enkelt og raskt tørkes av med en våt klut og være klar for neste gang familie og venner samles rundt bordet.

For livet rundt bordet


ARNE JACOBSEN-dukens spesielle overflatebehandling gjør den ideell for hverdagen, som stiller krav til at ting skal være praktiske, og med sitt elegante design vil den utgjøre et vakkert og praktisk innslag i enhver innredning. Den fine duken sprer stil og eleganse på bordet – uansett hvilken anledning den brukes til. Perfekt for barnefamilier som har bruk for å kombinere funksjonalitet og vakkert design, eller som en gaveidé for designelskere som liker hverdagsluksus som er lett å holde rent.

ARNE JACOBSEN-duken er damaskvevd i 100 % bomull og overflatebehandlet med akryl. Husk derfor å stryke duken på baksiden, da dette bidrar til å bevare belegget. Gjerne med eller uten damp – bare ikke på full varme. Vi anbefaler å vaske duken ved 30°C og bruke vaskemiddel for fargede tekstiler uten blekemiddel. La duken tørke hengende, slik at den ikke skrukker seg.