Velg språk
Susanne Nors
Farge

Susanne Nors

Susanne Nors (f. 1966) er designutdannet ved Designskolen i Kolding i 2016. Hun er vever i tradisjonell betydning, og har stor kjærlighet for det gode og gjennomtenkte håndverk. Med en møbelsnekker om far, omgitt av mahogni og rosentre, ligger gleden og kjærligheten til de gode materialene og et solid håndverk naturlig i hennes DNA.

Susanne Nors er svært opptatt av materialer, farger, overflater og teksturer. Samt hvordan hun med disse kan påvirke stemningen i rommet, og gir brukerne gode opplevelser i hverdagen. Susanne arbeider gjerne i spenningsfeltet mellom det velkjente og det fascinerende – det man ikke helt kan forstå. For henne er det viktig at sluttproduktet har en nyttig funksjonsverdi. For godt design handler ikke bare om estetikk, men om å gjøre produktet bedre enn det som allerede finnes fra før.


Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.