DONASJONER

Hos Georg Jensen Damask har vi et grunnleggende ønske om å gjøre en forskjell der vi kan.
Med utgangspunkt i vår verden av tekstiler har vi derfor deltatt i flere betydningsfulle donasjonsprosjekter gjennom tiden – med særlig fokus på barn.

For de kommende årene har vi forpliktet oss fullt ut til et spesielt donasjonssamarbeid med World Childhood Foundation, som jobber med vanskeligstilte barn i hele verden.

Les mer om prosjektene nedenfor.
World Childhood Foundation

World Childhood Foundation


H.M. Dronning Silvia av Sverige grunnla World Childhood Foundation i 1999 i samarbeid med 14 familiefond, private investorer og selskaper, som alle ønsket å beskytte barns rett til en trygg og sikker barndom. I dag er H.M. Dronning Silvia æresleder i styret og jobber fortsatt engasjert i kampen for å forhindre overgrep mot barn.

I 2019 ble 20-årsjubileet for fondets grunnleggelse markert med lanseringen av H.M. Dronning Silvias egen personlige påskeduk. Duken har en helt spesiell betydning for den svenske kongefamilien og ble opprinnelig vevd sammen med to andre duker i hvert sitt design som en gave til H.M. Dronning Silvias 60-årsdag. En rød til jul, en gul til påske og en klassisk hvit til alle årstider og anledninger. Alle duker prydes av dronningens monogram, og hun står selv bak de elegante designene i samarbeid med den danske designeren Diana Holstein.

For å støtte World Childhood Foundation bestemte H.M. Dronning Silvia seg for å sette designet fra sin personlige påskeduk i produksjon for fondets formål. Duken veves derfor eksklusivt til støtte for fondets arbeid for å forhindre overgrep mot barn. For hver solgte duk går det uavkortet NOK 950 til World Childhood Foundations arbeid.

Ved kjøp av Dronning Silvias Påskedug mottar man samtidig et Childhood-armbånd til en verdi av NOK 110 som en takk og et symbol på støtten til utsatte barn og organisasjonen. Armbåndet består av ti perler i forskjellige farger, som hver symboliserer en artikkel i FNs barnekonvensjon – et vitnesbyrd om at alle barn har rett til en trygg og sikker barndom.
Handloom Development Program

Handloom Development Program


Godt håndverk er grunnlaget for alle produktene i kolleksjonen vår. Av samme grunn er det viktig for oss å være med og støtte vevekunsten, så vi bidrar til å holde håndverket i live. Siden 2013 har Georg Jensen Damask derfor samarbeidet med et lite indisk familieveveri i Karur om flere design – senest de håndvevde PUK-serviettene.

Vårt samarbeid med veveriet stammer fra en felles pasjon for vevekunsten og de håndvevde tekstilene som hører fortiden til mange steder – også i India. Håndveving er en vanskelig disiplin, og det er ikke mange som behersker teknikken til fulle. Både i Danmark og i India tyr man langt oftere til maskinveving, som ikke krever samme tid og kompetanse. Familieveveriet tilbyr derfor et helt unikt håndverk, som har røtter tilbake i en eldgammel tradisjon.

Hver gang du kjøper håndvevde PUK-servietter, støtter vi opplæringen av vevere på det lille veveriet i Karur. Vi betaler dessuten for helse- og livsforsikringer til veverne for å bidra til å holde veveriet i live og bevare det verdifulle håndverket, som er kjernen i all tekstilproduksjon.

World Scout Foundation


World Scout Foundation er en støtteorganisasjon for verdens største ungdomsorganisasjon – den internasjonale speiderbevegelsen. Organisasjonen er basert på et verdensomspennende, frivillig engasjement, og som ærespresident har H.M. Kong Carl XVI Gustaf av Sverige gjennom mange år vært dypt involvert i speiderbevegelsens aktiviteter. I anledning av kongens 60-årsdag i 2006 og 100-årsjubileet for etableringen av den internasjonale speiderbevegelsen i 2007, tok World Scout Foundation initiativ til å fremstille en spesialdesignet damaskduk med Georg Jensen Damask som partner og produsent.

H.M. Dronning Silvia, som deler kongens dype engasjement i speiderbevegelsen, bidro sammen med den danske tekstildesigneren Diana Holstein til designet av damaskduken. Damaskduken selges internasjonalt gjennom World Scout Foundation, utvalgte partnere og Georg Jensen Damask. Som et resultat av samarbeidet samlet Georg Jensen Damask inn mer enn 1 million euro til speiderbevegelsens framtidige aktiviteter.