Velg språk

DONASJONERProduksjonssjef Christian Borch overrekker eksamensbevis for gjennomført vever-utdannelse.
Godt håndverk er fundamentet for alle produkter i vår kolleksjon, og det er derfor viktig for oss å være med på å støtte vevekunsten, slik at vi fortsatt holder håndverket i hevd.

Hver gang du kjøper håndvevde produkter, som PUK kjøkkenhåndklær og 1862 gjestehåndklær, støtter vi utdanning av vevere i et lite veveri i byen Karur i det sørlige India, som et bidrag til bevaring av håndverket og tradisjonen, som til enhver tid er grunnlaget for all tekstilproduksjon.

Videre tegner vi en livs- og helseforsikring for veverne og deres ektefeller, slik at de kan få privat medisinsk behandling, hvilket i India kan utgjøre en stor forskjell hvis man blir rammet av sykdom eller ulykke.Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.