Velg språk
FACET sengeteppe Ecru/Black
Før musen over bildet for å zoome
FACET sengeteppe Ecru/Black
FACET sengeteppe Ecru/Black
FACET sengeteppe Ecru/Black
FACET sengeteppe Ecru/Black

FACET sengeteppe Ecru/Black

NOK 1 890,00


   På lager
Antall
Design Jette Nevers

Lekkert sengeteppe med et mykt, luksuriøst uttrykk i 100 % bomull av høy kvalitet. Sengeteppet ligger tungt og godt på sengen slik at den alltid virker innbydende, og gir både sengen og soverommet en følelse av luksus, hygge og ro.

Det vakre geometriske fasettmønsteret trer frem i en klassisk fargesetting av naturhvitt og matt sort, som i all sin enkelhet og eleganse kler soverommet og er like fint på hytta som i leiligheten i byen.

FACET er designet på 1980-tallet av tekstilkunstneren Jette Nevers, som står bak flere geometriske tekstilmønstre for Georg Jensen Damask. Med sin innsikt i vevteknikk har hun skapt et berømt design som er kjent og elsket fra sengetøyet av samme navn. I den nye fortolkningen er fasettmønsteret den bærende designideen i sengeteppet, der det er skalert opp i et vakkert møte mellom to kontrastfarger.

Selv om FACET-sengeteppet spiller hovedrollen i dagtimene, er det opplagt å kombinere det med klassisk sengetøy, ikke minst det ensfargede FACET-sengetøyet som har det opprinnelige fasettmønsteret.

Vis mer
Vis mindre
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.