_Alt text

Malene Hvidt om å holde
familiens arv i live

Arkitekt Malene Hvidt er i stor grad formet av sin far og farfar, Henrik og Peter Hvidt, som også er arkitekter. Forståelsen av håndens dyktighet og bruk av riktige materialer er viktig for arbeidet hun gjør for designstudioet Spacon & X, som hun er medeier i. Hvidt lærte tidlig at det er viktig å ta stilling til det man omgir seg med for å skape rammene for et godt liv. En opplevelse hun har lyst til å gi videre til sin egen sønn.
_Alt_text

INTERVJU

ArvJeg kan fortsatt huske følelsen av å sitte i sofaen til farmor og farfar og kjenne på putene og de forskjellige overflatene på teppet. Jeg så på hjemmet deres, som var fylt med nøye utvalgte gjenstander og kunst med en stor fascinasjon og nysgjerrighet. Farfaren min døde det året jeg ble født, så jeg har alltid prøvd å bli kjent med ham ved å gå på oppdagelsesferd i hjemmet og møblene og bygningene hans.
Jeg tror vi alle søker å stå på skuldrene til noe, og der har jeg vært så heldig å ha min families arv, som allerede har vært tilstede tidlig i oppveksten min. Å forstå hvor du kommer fra blir veldig visuelt når du kan se det i en bygning eller et møbel. Jeg vokste praktisk talt opp i mitt fars designstudio, og jeg ble fascinert av at han kunne lage noe, en bro eller et stort hovedsete, som ville bli stående lenge etter hans levetid.
I likhet med min farfar startet vi hos Spacon & X med å lage interiør og plassoptimalisering og har siden skalert opp til å lage mange former for arkitektur, men også moteshow og design- og kunstinstallasjoner. Felles for alle prosjektene våre er at det skal være holdbart og ha et stort materialansvar. Vi bruker solide og ærlige materialer som vi vet kan vare lenge.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text

INTERVJU

Håndverk

Det er først nå jeg virkelig forstår hvor mye min far og farfar har formet meg. Min farmor og farfars tilnærming til å skape et hjem har virkelig inspirert meg til måten jeg ønsker å leve livet mitt på. Jeg er fascinert av hverdagen, derfor elsker jeg å lage boliger og hjem, fordi jeg tenker at det fineste du kan skape er rammene for et godt liv. Forståelsen av håndverk og hvordan man jobber med ulike materialer er helt klart noe jeg tok med meg hjemmefra. Derfor er jeg også stolt over at jeg sammen med min far reproduserer møblene til farfaren min slik at de kan leve videre.

Jeg håper at sønnen vår, Eli, blir tilsvarende inspirert av oppveksten sin uten at vi dikterer hvor han skal gå og hvem han skal være. Men jeg vil gjerne videreføre oppmerksomheten til håndens dyktighet, måten et glass blir munnblåst på eller en skjøte i et møbel. Og forståelsen av hvordan hverdagslige gjenstander skaper rammene for livet ditt og hvorfor det er viktig å ta stilling til hva du omgir deg med. Jeg kan allerede ane en glede i ham når han følger med på skapelsesprosessene. Det kan være å plante noe i hagen, skjære tre sammen med faren hans, eller at jeg sitter og tegner på et prosjekt.
INSPIRATION

Shop the look