_Alt text

Nyhet

Special Edition

Vi gjentar suksessen fra i fjor og lanserer et limited edition strandhåndkle med tilhørende strandpose. Special Edition-håndkleet er frottévevd i 100 % dobbelttvunnet, kjemmet bomull og er ideelt til bruk på stranden, ved bassenget og på reise. Settet er vevd i et begrenset antall.

Ikoniske striper

Årets Special Edition-håndkle har karakteristiske striper inspirert av de ikoniske øy-håndklærne designet av Bent Georg Jensen i 1991, der stripetfelt fanger hverandre i et arkitektonisk mønster. Både håndkleet og posen har en innvevd Georg Jensen Damask-logo som signifikant detalj, og fås i fargekombinasjonen Bright Blue og Glacier.
_Alt_text

Inspirasjon

Bent Georg Jensen

Designer og tekstilingeniør Bent Georg Jensen ville ha fylt 100 år i fjor. Han sto i en lang årrekke i spissen for Georg Jensen Damask og utviklet her en rekke unike, minimalistiske mønstre – alle med utgangspunkt i det gamle, klassiske vevehåndverket.

Mors-håndkleet, som har vært inspirasjonen til det nye Special Edition-håndkleet, var en del av en serie av håndklær med navn etter danske øyer. Hvert design var bygget opp av stripemønstre med en gjennomgående fargesammensetting som bandt de forskjellige håndklærne sammen.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text