Velg språk

Georg Jensen Damask – Katalog for vår og sommer 2019

Gå på oppdagelse i vår lookbook

Les mer om alle nye design, fascinerende farger og gamle klassikere som blir fortolket på nytt i kolleksjonen for våren og sommeren 2019.

2019 er året hvor vi retter oppmerksomheten innover. Søvn, lindring og mentalt overskudd er de helt store nøkkelordene i år. Dette avspeiler seg også i kolleksjonen vår. Det store fokuset på velvære trekker tråder til franske himmelstrøk og den spesielle lettheten som kjennetegner en sommerdag blant sirlige vinranker og bølgende lavendelmarker. På fargesiden byr sesongen derfor også på en palett av støvede nyanser av lilla, blå og hvit – farger som virker lindrende for både øye og sinn. Lin er et særlig populært materiale denne sesongen, fordi det nettopp understreker trenden med å nyte øyeblikket og hylle det perfekte i det uperfekte. For hvem vet? Kanskje gjemmer skjønnheten seg i de små uregelmessighetene som lintråden er født med?

Vi har latt oss bli forført av åpne vidder, ville markblomster og idyllisk landstil – med andre ord har vi forelsket oss i det franske.

Velkommen til en verden av design – i vanlig Georg Jensen Damask-kvalitet. Nøyaktig som du forventer.Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.