Velg språk
H.C. ANDERSEN damaskduk Gardenia
Før musen over bildet for å zoome
H.C. ANDERSEN damaskduk Gardenia
H.C. ANDERSEN damaskduk Gardenia
H.C. ANDERSEN damaskduk Gardenia
H.C. ANDERSEN damaskduk Gardenia

H.C. ANDERSEN damaskduk Gardenia

NOK 2 210,00


   Velg variant for status
Antall
Design: Inger M. Blegvad Klint

Damaskduken i det enestående H. C. ANDERSEN-mønsteret er full av eventyrlig fortellerglede, og den skiller seg ut som et poetisk, såvel som stilfullt, innslag i borddekningen.

H. C. Andersen er berømt for sitt bidrag til verdenslitteraturen, men han var også en dyktig papirklipper. Allerede i 1920-årene begynte arkitekten og designeren Knud V. Engelhart på mønsteret med H. C. Andersens papirklipp, men det ble først ferdiggjort av Inger Blegvad Klint i 1951. Motivene er vevd inn i duken til en mangfoldig fortelling der Den Stygge Andungen finnes side ved side med andre uforglemmelige eventyr og fine papirklipp. Vårt samarbeid med Kongehuset startet faktisk med H. C. ANDERSEN-duken, i 1952 da Dronning Ingrid gjorde sin første av mange bestillinger til det danske Kongehuset.

H.C. ANDERSEN-duken i den vakre fargekombinasjonen Gardenia er en klassiker i kolleksjonen vår. Den ble relansert på nittitallet, og har for mange blitt en tradisjon å legge på bordet når det er fødselsdag eller andre spesielle anledninger, til stor glede for både barn og voksne. Matchende stoffservietter fullfører uttrykket.

MERK! Angitte mål er mål etter vask.

Til H.C. ANDERSEN duken fås også matchende servietter.Vis mer
Vis mindre
 • Ingen tollgebyr
 • Fri frakt v. kjøp over 600 NOK
 • Sendes fra Danmark hver onsdag
 • 60 dagers bytterett
 • Norsk returadresse
 • Kongelig hoffleverandør
  Se også
  SERVIETT Gardenia
  SERVIETT Gardenia Før NOK 135,00
  NOK 67,50
  Info/kjøp
  DAMAVASK
  DAMAVASK NOK 180,00
  Info/kjøp
  Om Georg Jensen Damask

  Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

  Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

  I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.