Velg språk
H.C. ANDERSEN duk Zink
Før musen over bildet for å zoome
H.C. ANDERSEN duk Zink
H.C. ANDERSEN duk Zink
H.C. ANDERSEN duk Zink
H.C. ANDERSEN duk Zink

H.C. ANDERSEN duk Zink

NOK 2 120,00


   På lager
Antall
Damaskduken i det ikoniske H.C. ANDERSEN-designet er full av eventyrlig fortellerglede. Den skiller seg ut som et poetisk såvel som stilig innslag i borddekkingen og lanseres nå i en helt ny, vakker gråfarge. H.C. ANDERSEN-duken er en elsket klassiker i kolleksjonen, relansert i 1990-årene og ofte brukt til bursdager eller andre spesielle anledninger.

Dukens nye Zink-farge er like mild som den er klassisk. I tillegg til at den passer vakkert inn i en moderne skandinavisk innredning, lar fargen eventyrmotivene tre tydelig frem, til glede for både barn og voksne. Side om side finnes en lang rekke av H.C. Andersens uforglemmelige eventyr og fine papirklipp vevd inn i duken til en mangfoldig fortelling, som skaper en helt spesiell stemning ved bordet. Matchende stoffservietter i samme klassiske farge fullender uttrykket.

H.C. Andersen er kjent for sitt bidrag til verdenslitteraturen, men var også en dyktig papirklipper. Arkitekt og designer Knud V. Engelhardt startet i 1920-årene designet med H.C. Andersens eventyr og papirklipp. Et design som Inger M. Blegvad Klint videreførte etter arkitektens død i 1931 og ferdigstilte for lansering i 1952, da dronning Ingrid gjorde sin første av mange bestillinger til det danske kongehuset. Siden har designet blitt justert og utviklet kontinuerlig i takt med nye veveteknikker og for å sikre et moderne mønsteruttrykk.

H.C. ANDERSEN-designet er også tilgjengelig som dekkeservietter med noen av de mest elskede eventyrene fra duken.


Vis mer
Vis mindre
Se også
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.