HJEMMELAGET CHILI-MAYO

Denne hjemmelagde chili-mayonesen er virkelig både enkel og god. Ta den med på piknik, servér den når du får gjester eller gi den som en gave til verten sammen med f.eks. et vakkert kjøkkenhåndkle.

Oppskrift
1 eggeplomme
1/2 eggehvite
1 knivspiss salt
1/2 - 1 hel ts ditronsaft
1 1/2 dl smagsnøytral olje
1/2 -1 chili avhengig av hvor sterk du vil ha majonesen
Tørkede chiliflak etter smak

Pisk eggeplomme, eggehvite, sitronsaft og salt sammen. Du kan evt. bruke stavblender. Tilsett oljen i en tynn stråle og pisk samtidig. Det er viktig at dette gjøres langsomt, så oljen opptaes og majonesen ikke skiller seg. Tilsett chili - både tørket og frisk.

Se selv i filmen her, hvor enkelt det er:


I filmen brugte vi:
•  RAIN 1, 3 og 20, designet af Cecilie Manz
•  LINEN karklud i Dark Grey, designet i samarbejde med Rikke og Kasper Salto
•  Lille patentglas