STORIES

Våre vevde kjøkkenhåndklær har vist seg å være perfekte som underlag for japanernes nyvaskede service på grunn av stoffets tykke kvalitet og gode sugeevne.
Julebordet skal ikke være et 'perfekt motebord' når As Øland dekker opp. Hun liker best når ting er personlige og ikke for pene og korrekte, og gjestene hennes må endelig ikke være redde for å søle på duken.
Dagene går mot vinteren og mørket, energien forandrer seg og blir mer innadvendt. For skuespillerinnen Ellen Hillingsø er høsten en spesiell årstid, som bringer en masse hygge med seg.
Vi har alltid vevd med lin hos Georg Jensen Damask. Det sterke og vakre materialet var i over hundre år det eneste vi vevde med, inntil bomullen fant veien til Danmark.

Lucia betyr lys, og midt i desembermørket feirer vi Luciadagen med tog, sang og gyllent bakverk. Til Luciadagen hører det til safrankrydrede luciabrød – og du kan enkelt bake dem selv.
Å lage mat og spise i naturen bringer folk tettere sammen og gjør måltidet til en spesiell opplevelse, mener kokk og kokebokforfatter Mikkel Karstad.
Hos Georg Jensen Damask har vi vår egen systue der vi syr tekstiler i spesialmål. Hvis du trenger en lengre duk eller et bredere dynetrekk, trår vi heller enn gjerne nålen.
Hvis du er heldig, har du fortsatt bær i hagen, og de aller siste skal brukes på noe godt. Bak en galette — en rustikk fransk terte — med bjørnebær, kirsebær eller andre deilige bær.
Flotte detaljer og stor takhøyde preger rommet arkitekt og designer Cecilie Milsted har innredet for sønnen sin. Det er et rom med ganske få ting, som til gjengjeld er av høy kvalitet.
Filleryen er på alle måter et spesielt produkt: Teppet minimerer svinn i vår tekstilproduksjon og har samtidig en spennende historie bak seg.
Hvis du steller dukene dine på riktig måte, kan de holde seg pene i årevis. Her er vår guide til å få det beste ut av alle vevde duker.
En forfriskende start på dagen er en selvfølge for de fleste mennesker, men en daglig morgendusj har ikke vært en naturlig del av hverdagen i særlig mange år.
Uansett hvor ferien i Danmark går hen, kan myke vevde tekstiler bidra til å skape den helt rette sommerstemningen – sammen med kjeksis, strandsand og kald rosé.
For skuespiller Ellen Hillingsø bringer våren og lyset med seg en helt ny energi, og i år betyr de lysere tidene noe helt spesielt.
Her får du hans personlige oppskrift på dampede blåskjell, som er en lett, rask, sunn og billig middag for hele familien.
Ved å vaske og pleie sengetøyet på riktig måte bidrar du til å forlenge levetiden – og holde tekstilene i best mulig stand. Samtidig sikrer du en sunn seng.