Velg språk
JULEDUKEN Blue Gold
Før musen over bildet for å zoome
JULEDUKEN Blue Gold
JULEDUKEN Blue Gold
JULEDUKEN Blue Gold

JULEDUKEN Blue Gold

NOK 1 800,00


   På lager
Antall
Design: Bodil Bødtker-Næss

JULEDUKEN, med det ikoniske motivet, er med sin symbolske fremstilling av julen som hjerternes fest et nostalgisk signaturdesign i damaskkolleksjonen. Det er en eksklusiv duk som man vokser opp med, og som ofte gis videre til neste generasjon.

Motivet er designet av Bodil Bødtker-Næss, som var med i den indre kretsen av tekstilkunstnere rundt Georg Jensen Damask på 1970-tallet. Hun står også bak det klassiske påskedesignet fra samme periode. De flettede julehjerter og stiliserte grankvistene har i mer enn 40 år vært synonymt med julefeiring. Designet er i mange hjem en uunnværlig del av julen.

Fargekombinasjonen Blue Gold er hentet fra det originale opplaget fra 1975, hvor designeren hadde et ønske om en blå versjon av JULEDUKEN. Det skulle likevel gå 40 år før det ble en realitet. Den dempede blåfargen skaper et moderne uttrykk, og duken er en elegant vri på en klassisk jul ikledd litt mer utradisjonelle farger.

MERK! Angitte mål er mål etter vask.

JULEDUKEN fås også som bordløper, spisebrikker og matchende servietter.


Vis mer
Vis mindre
Se også
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.