Velg språk
JULEDUKEN Winter Grey
Før musen over bildet for å zoome
JULEDUKEN Winter Grey
JULEDUKEN Winter Grey
JULEDUKEN Winter Grey
JULEDUKEN Winter Grey
JULEDUKEN Winter Grey
JULEDUKEN Winter Grey

JULEDUKEN Winter Grey

NOK 1 800,00


   På lager
Antall
Design: Bodil Bødtker-Næss

JULEDUKEN med det ikoniske motivet er, med sin symbolske fremmaning av julen som hjertenes fest, et nostalgisk signaturdesign i damaskkolleksjonen. Det er en eksklusiv duk som man vokser opp med og gir videre til neste generasjon – og duken er nå tilgjengelig i den vakreste grå farge.  

I Winter Grey får JULEDUKEN et særlig elegant uttrykk når vinterens fine, grå nyanser møtes i det ikoniske designet. Fargen danner et flott underlag for julepynt i alskens utforminger og nyanser, fra naturmaterialer, snøhvite toner og gyllen messing til årets trendfarge. Matchende stoffservietter fullender uttrykket.

Motivet på duken er designet av Bodil Bødtker-Næss, som var med i den innerste kretsen av tekstilkunstnere rundt Georg Jensen Damask i 1970-årene, og som også står bak det klassiske påskedesignet fra samme periode. De flettede julehjertene og de stiliserte grankvistene har gjennom mer enn 40 år vært synonymt med julestemning, og designet er en uunnværlig del av julen i mange hjem.
Vis mer
Vis mindre
Se også
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.