Velg språk
JULETRETEPPE Blue Gold
Før musen over bildet for å zoome
JULETRETEPPE Blue Gold
JULETRETEPPE Blue Gold

JULETRETEPPE Blue Gold

NOK 940,00
   På lager
Antall
Juletreteppet i signaturdesign er en lenge etterlengtet tilføyelse til damaskkolleksjonen. Det åttekantede juletreteppet med ikoniske motiv fra JULEDUKEN forener håndverk, kvalitet og nostalgi med julens høytideligheter.

Motivet er designet av Bodil Bødtker-Næss, som var med i den indre kretsen av tekstilkunstnere rundt Georg Jensen Damask på 1970-tallet. Hun står også bak det klassiske påskedesignet fra samme periode. De flettede hjulehjerter og stiliserte grankvistene har i mer enn 40 år vært synonymt med julefeiring. Designet er i mange hjem en uunnværlig del av julen. Juletreteppets utforming kroner designet med en fin stjerne, som også hører med til høytiden.

Fargekombinasjonen Blue Gold er hentet fra det originale opplaget fra 1975, hvor designeren hadde et ønske om en blå versjon. Det skulle likevel gå 40 år før det ble en realitet. Den avdempede blåfargen skaper et moderne uttrykk, og juletreteppet er en elegant vri på en klassisk jul ikledd litt mer utradisjonelle farger – til glede for både nåværende og kommende generasjoner.

Str. 130 X 130 cm

Juledesignet fås også som duk, spisebrikke og bordløper.

Vis mer
Vis mindre
Se også
Mest populære
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.