JULETRETEPPET – EN MODERNE KLASSIKER

JULETRETEPPET

I Danmark kan juletreet spores tilbake til 1808, hvor grevinne Wilhelmine Holstein fra Holsteinborg Gods ved Skælskør angivelig var den første til å innføre tradisjonen med det pyntede treet.

Siden den gang har julen virkelig blitt en årstid hvor spesielle tradisjoner og ritualer har fått lov til å blomstre. Det er f.eks. sjeldent tilfeldigheter som bestemmer julepynten, valg av julemeny eller hvilke julesalmer som skal synges den 24. desember. Også juletreet er ofte underlagt noen bestemte tradisjoner, som gjerne må overholdes for at julekvelden skal føles helt riktig.

Stjerner, julehjerter og julekuler er noen av de pyntegjenstandene som har en bestemt symbolverdi i juledagene. Men også juletreteppet blir av mange tildelt en helt spesiell betydning. Selv om teppet ikke umiddelbart er det første man får øye på når det ligger på sin plass under juletreet, så er det en fast del av julepyntingen som gjerne går i arv gjennom generasjoner. Noen juletretepper er også hjemmelagde og overlever gjennom menneskealdre.
Designet bak juletreteppet

Bodil Bødtker-Næss er designeren bak vårt helt spesielle julemønster, som for mange har blitt et symbol på ekte julestemning. I kolleksjonen pryder mønsteret først og fremst dentradisjonelle juleduken, men også på spisebrikker, bordløperen og ikke minst /juletreteppe-roed/juletreteppet.

I likhet med alle våre design er juletreteppet laget med høy fokus på både kvalitet og uttrykk, for å kunne holde gjennom mange år og med tiden gjerne bli et tradisjonsrikt innslag i juletiden. Teppet er også designet med utgangspunkt i at det skulle være praktisk, men uten å gå på kompromiss med det ikoniske designet til Bodil Bødtker-Næss.

Det stemningsskapende mønsteret gjør juletreteppet enkelt å integrere i den øvrige julepyntingen, og er samtidig et vakkert tillegg i rekken av gjenkjennelige juledesign fra Bodil Bødtker-Næss.
Et klassisk juletreteppe med en moderne fasong, som vi håper kan være begynnelsen på en ny tradisjon i mange stuer.