Velg språk
Kjøkkenklut
Farge

Kjøkkenklut

Opplev gleden ved en kjøkkenklut som i all sin enkelhet er en fryd på kjøkkenet for både hender og øyne.

Ikke minst gjør du miljøet en tjeneste i kraft av materialevalget, som er et spesielt slitesterkt naturmateriale.

Kjøkkenklutene fra Georg Jensen Damask veves i lin, et materiale som er en kjærkommen tilføyelse i det moderne kjøkken, der estetikken også spiller en stor rolle. Lin innehar i tillegg den fantastiske egenskapen at materialet er naturlig antiseptisk, samtidig som det absorberer og frigir fukt raskere enn andre tekstiler. Derfor tørker kjøkkenkluten raskt, og den er lett å vri opp og arbeide med. Den oppfyller alle kjøkkenklutens viktigste oppgaver!
I tillegg til de funksjonelle kvalitetene, blir lin bare mykere og mykere for hver vask og eldes med ynde og eleganse.

Med kjøkkenklutene i lin av høyeste kvalitet mener vi selv at vi har skapt en uunnværlig hverdagsluksus som gjør kjøkkenlivet enklere og mye mer elegant.
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.