Lin-Servietter

Pynt bordet vakkert med klassiske servietter i en myk og eksklusiv linkvalitet

Dekk bordet med linservietter


Et veldekket bord setter rammen om det hyggelige måltidet, uansett om det gjelder den storstilte middagen eller det uformelle frokostbordet – og her er servietten en viktig del av den fullendte oppdekkingen. Servietten har både en dekorativt og praktisk funksjon, og i tillegg kan den gjøre borddekkingen stilig på et øyeblikk. Tradisjonen med servietter på bordet har fått en renessanse de siste årene. En gang var servietten først og fremst forbeholdt formelle middager med stivede hvite duker og skinnende sølvtøy. I dag har det imidlertid kommet til massevis av farger, mønstre og design, slik at borddekkingen kan få et personlig preg – uansett anledning.

Krøllet og avslappet eller stram og strøket


Med sitt elegante og naturlige uttrykk er linservietten et moderne alternativ til den klassiske hvite tøyservietten. Den vakre teksturen og matte overflaten gir et helt spesiell uttrykk på bordet og linservietten kan til og med styles i alle retninger. Du kan stryke den helt glatt (husk damp ellers knekker fibrene) og bruke den med duk, men den er også vakker når du tar den lett krøllet fra klessnoren og rett på bordet. Linserviettens fine, rustikke uttrykk gjør den dessuten enkel å kombinere med både porselen og ikke minst tidens keramikk, som nettopp kaller på et rustikt og avslappet uttrykk. Med sin lette kvalitet er linservietten velegnet til å brettes på en naturlig måte – f.eks. med en myk knute på midten og en blomst, kvist eller krydderurt i bretten.

I tillegg til de dekorative egenskapene har linservietten også praktiske kvaliteter. Lin er fra naturens side et sterkt materiale som blir mykere for hver vask. Lin er i tillegg antiseptisk og har dermed en god evne til å motstå smuss. Linserviettene skal derfor ikke vaskes ved høye temperaturer, noe som forlenger levetiden slik at du kan ha glede av dem lenger.

Linservietter til hverdags og fest


Den klassiske servietten i lin er en ekstravagant luksus som kan gjøre borddekkingen vakker på et øyeblikk. Og linservietter er ikke kun begrenset til formelle middager – de passer til enhver sammenkomst som krever et elegant touch.

Hos Georg Jensen Damask har vi linservietter i flere forskjellige vakre farger. Dekk for eksempel opp med den klassiske hvite linservietten når anledningen kaller på et stilrent og tidløst uttrykk, eller velg den stemningsfulle røde servietten til julebordet. Uansett om du velger å holde oppdekkingen i én farge, eller om du skaper kontrast ved å mikse og matche, er du sikret et raffinert uttrykk på bordet. Linserviettenes vakre struktur gir en lett, nordisk og elegant fremtoning som vil kle enhver oppdekking.