Choose language
Linen Produkter
Produkter
Designere

Linen Produkter

Lin har de seneste årene for alvor gjort sitt inntog i hjemmene våre, og nå kan du oppleve materialets naturlige skjønnhet i vår kolleksjon. Som materiale har lin en rekke fantastiske egenskaer, som gjør det vakre tekstiler velegnet til alt fra oppvaskhåndklær og kjøkkenkluter til sengetøy, kimonoer og duker.

Lin kan gå flere veier i sitt uttrykk. Det kan være stivet og fremstå nesten royalt, eller det kan være krøllete og avslappet på det fineste vis, der selv en ustrøket duk tar seg elegant ut. Som materiale passer lin også spesielt godt til kjøkkenet på grunn av det har antiseptiske evner og gode tørreegenskaper.

Lin er en del av Georg Jensen Damasks opprinnelse og stolthet. På 1800-tallet og tidligere vevde vi alt i lin, og den nye linkolleksjonen er en varm hyllest til fortiden. Misjonen er å flette fortid og fremtid sammen i tett samarbeid med dyktige designere, der flere hundre års erfaring med veving blir omsatt til et moderne formspråk.

Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.