Velg språk
Lisbeth Bennedsen

Lisbeth Bennedsen

Lisbeth Bennedsen (f. 1955) er utdannet som tekstilformgiver fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding i 1980. Hun ble i 1995 ansatt som ved Professionshøjskolen UC Syddanmark, som lektor i verkstedfag og med en Master i estetiske læreprosesser.

For vever og tekstildesigner Lisbeth Bennedsen er gleden å skape et av livets viktigste elementer. Som kunstner har hun gjennom årene skapt mange verk – fra vevde bilder og tekstiler, til tegninger og skulpturer.

Med designet DAISY ble Lisbeth Bennedsen på 1980-tallet tilknyttet Georg Jensen Damask. Designene er gjennom årene utgitt i flere forskjellige farger fra den nordiske fargeskalaen.

Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.