Valg av størrelse

Tips til valg av størrelse

Vi anbefaler ca. 20 – 25 cm. til nedheng både i siden og i endene av bordet for å oppnå det flotteste fallet på duken. Vær oppmerksom på at målene som er oppgitt er dukens størrelse etter ca. 3 gangers vask, da krymping er lagt til.

Har du for eksempel et bord på 1 x 2 meter, anbefaler vi at du velger størrelsen 140 x 240 cm, men det er selvfølgelig alltid en smaksak hvor mye nedheng man ønsker.

Finner du ikke den størrelsen du ønsker blant våre standardmål, så tilbyr vi å sy damaskduken etter mål. Kontakt oss på +45 75 52 27 00 for å få opplyst pris.

Vi anbefaler også å bruke et dukunderlag under duken da det beskytter bordet ditt mot flekker, og samtidig får det damaskduken til å ligge sklisikkert og fint på bordet med fine, myke fall.

Råd til valg av sengetøy

Standardlengden på et norsk dynetrekk er 140x200, og 50x70 cm standard putetrekk.
Har du ekstra lengde på dynen din, skal du velge 140x220 cm.
Husk at du hos oss bestiller du dyne- og putetrekk hver for seg, slik at du har muligheten til å kombinere størrelser akkurat som du selv vil.

Råd til valg av laken

Det er forskellig hvordan kundene våre ønsker å bruke laknene våre, og derfor har vi flere forskjellige kombinasjonsmuligheter.

Laken
Dette er et alminnelig, flatt laken, typisk brukt til senger med ramme, der en har mulighet for å brette endene av lakenet ned og under i sengerammen.

Vi har også flatt laken i barnestørrelse 100x160, som kan brukes til både baby- og juniorseng.

Laken til rammemadrass
Det finnes to høyder på laknene våre til rammemadrasser. Vi har laken med hjørner i 25cm eller 35cm, alt ettersom hvor høy madrassen din er.
Noen kunder bruker laken til rammemadrass sammen med et kuvertlagen, så madrass og overmadrass har hvert sitt laken. Her vil 25 cm mest sannsynlig være riktig størrelse til en standard rammemadrass – det er allikevel alltid en god idè å måle for sikkerhets skyld. Andre bruker ett laken til å dekke både ramme- og overmadrass, i så tilfelle vil det være naturlig å velge lakenet med 35 cm hjørner.

Kuvertlaken
Et kuvertlaken brukes til overmadrassen. Mange kombinerer dette med et laken til rammemadrassen, så de to holdes adskilt.

Vi vil anbefale at du måler madrassen din for sikkerheds skyld, ettersom det finnes mange størrelser på markedet. Skulle det vise seg at vi ikke har noen størrelser som passer til din madrass i standardsortimentet vårt, syr vi også laken på spesialmål. Ring +45 75522700 eller send en mail til gjd@damask.dk, så hjelper vi deg med både pris og riktig størrelse.