Velg språk
MAY damaskduk Frost Blue
Før musen over bildet for å zoome
MAY damaskduk Frost Blue
MAY damaskduk Frost Blue
MAY damaskduk Frost Blue

MAY damaskduk Frost Blue

NOK 1 720,00


   På lager
Antall
Design Susanne Brenøe

En tidløs damaskduk som fanger øyeblikket når blomstene faller av trærne i mai, og lander blidt under dem. Duken er et poetisk innslag i borddekkingen, og skaper en sommerlig og feminin stemning med sitt organiske formspråk – hvor blomsterbladene strøs fra dukens midtre.

MAY-designet er håndplukket fra vårt arkiv, som er fult av vakre tekstildesign med en tidløs appell. Duken ble opprinnelig designet i 1989 av maleren og grafikeren Susanne Brenøe. Inspirasjonen var landskapet i mai, når alle trærne blomster for fult og selv avblomstringen er full av poesi. Designet fremhenter et vakkert syn av små hvite blomsterblader, som har landet tilfeldig på duken etter hagtornens avblomstring.

I fargen Frost Blue toner det enkle motivet med flyktige blomster, frem, som om de var snøfnugg på en frostklar himmel. Like vakkert om vinteren som på en dag i mai. Duken utstråler en nordisk eleganse, som kan danne underlag for alt fra en enkel, monokrom oppdekning til en poetisk fortelling i flere farger – som kompletteres med årstidenes greiner, gress og blomster.

MAY-designet fås også som bordløper og spisebrikker. Matchende stoffservietter kompletterer uttrykket.

MERK! Angitte mål er mål etter vask.Om damaskduker:
  • Vevd av 100% egyptisk, dobbeltvunnet, kjemmet bomull

  • Vaskes ved 60°C. Hvite damaskduker tåler vask ved 95°C.

Gode råd
  • Vi anbefaler at du folder produktet helt ut før vask og at du unngår overfylling av maskinen. Produktet strekkes lett etter vask. Vi anbefaler at dukene tørkes hengende, da dette gir et glatt resultat og er bedre for miljøet.

  • Husk å følge vaskeanvisningen. Vask ved 60 °C får bomullsfibrene til å åpnes, så duken blir helt ren. Mange tror de skåner duken ved å vaske ved 40 °C, men produktene er laget til å tåle høy temperatur.

  • Valg av størrelse på duken avhenger av hvor mye nedheng du ønsker. Vi anbefaler 20-30 cm på sidene og endene av bordet for at duken skal få penest fall. Har du eksempelvis et bord på 1 x 2 meter anbefaler vi størrelsen 140 x 240 cm.
Vis mer
Vis mindre
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.