Choose language
MIKADO damaskduk Dark Blue
Før musen over bildet for å zoome
MIKADO damaskduk Dark Blue
MIKADO damaskduk Dark Blue
MIKADO damaskduk Dark Blue

MIKADO damaskduk Dark Blue

Før NOK 2 380,00
NOK 1 190,00
Spar NOK 1 190,00


   På lager
Antall
50%
Design: Kim Naver

MIKADO ble designet av Kim Naver i 1991. Designet har vært gjemt altfor lenge, men det ble aldri glemt. Med Japan som inspirasjonskilde, er designet basert på pinnespillet Mikado, der tynne pinner slippes i en tilfeldig bunke.

Navers mønster av staver derimot, er på ingen måte tilfeldig. Det er uorden på en ordentlig måte. I 2016 er designet tilbake, som en hyllest til klassisk og tidløst design som fortjener et comeback i kolleksjonen.

Til MIKADO damaskduk fås også matchende servietter.Om damaskduker:
  • Vevd av 100% egyptisk, dobbeltvunnet, kjemmet bomull

  • Vaskes ved 60°C. Hvite damaskduker tåler vask ved 95°C.

Gode råd
  • Vi anbefaler at du folder produktet helt ut før vask og at du unngår overfylling av maskinen. Produktet strekkes lett etter vask. Vi anbefaler at dukene tørkes hengende, da dette gir et glatt resultat og er bedre for miljøet.

  • Husk å følge vaskeanvisningen. Vask ved 60 °C får bomullsfibrene til å åpnes, så duken blir helt ren. Mange tror de skåner duken ved å vaske ved 40 °C, men produktene er laget til å tåle høy temperatur.

  • Valg av størrelse på duken avhenger av hvor mye nedheng du ønsker. Vi anbefaler 20-30 cm på sidene og endene av bordet for at duken skal få penest fall. Har du eksempelvis et bord på 1 x 2 meter anbefaler vi størrelsen 140 x 240 cm.
Vis mer
Vis mindre
Se også
SERVIETT Zink
SERVIETT Zink Før NOK 140,00
NOK 84,00
Info/kjøp
Mest populære
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.