Velg språk
Nanna Ditzel

Nanna Ditzel

Nanna Ditzel (1923-2005) utdannet seg først som møbelsnekker, og studerte deretter på Kunsthåndværkerskolen og Kunstakademiets Arkitektskole. Der ble hun undervist av blant andre Kaare Klint. Hun avsluttet studiene i 1946.

Allerede fra starten av karrièren skilte hennes nytenking seg ut fra de andre designere. Hun utforsket forskjellige materialer, som bl.a. glassfiber, flettematerialer og skumgummi. Hun arbeidet i mange disipliner slik som møbelsnekkring, smykker, servise, brukskunst og tekstiler.

Hun hadde egen tegnestue i London fra 1970 til 1986, hvor hun bl.a. grunnla det internasjonale møbelhuset Interspace i Hampstead.

I løpet av sin levetid var Nanna Ditzel representert på den internasjonale designscenen, og har mottatt atskillige hedersbevisninger for sine design både i Danmark og internasjonalt.

Som førstekvinne for dansk design var Nanna Ditzel kjent for å bryte med tradisjonelle tankemønstre, gjennom sitt postmoderne design.  Verkene hennes ble kjent for å ha en søken eter harmoni, med balanse mellom det vakre og det funksjonelle.

Stolen og Trissen og har mottatt et utall danske og internasjonale møbel- og designpriser. Hun ble verdenskjent for sitt eksperimenterende og fornyende design, og produksjonen hennes var preget av menneskelige løsninger og en søken etter skjønnhet og harmoni. Hun har også designet smykker for Georg Jensen (DK) og Hallingdal Tekstiler - nå kjent som Kvadrat (DK).

Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.