NORS – EN FORTELLING OM BOMULLSEKSPERIMENTER

Susanne Nors

NORS – en fortelling om bomullseksperimenter

Femti prosent bomull, femti prosent lin. Slik er den tradisjonelle formelen for oppvaskhåndklær fra Georg Jensen Damask, og vi elsker dem for den høye kvaliteten deres. Men med NORS-designet er en ny klassiker i hundre prosent bomull født. En av grunnverdiene våre er å være foran når det gjelder design og kvalitet, når det handler om håndverk, materialer og de betydningsfulle detaljene. Her folder NORS seg ut etter alle tekstilkunstens regler.

Den danske tekstildesigneren Susanne Nors har vevd og eksperimentert seg fram til et oppvaskhåndkle i eksklusiv bomullskvalitet, med samme gode tørkeevne som de øvrige oppvaskhåndklærne våre. Hun har fordypet seg i den enkelte bomullstråden, undersøkt forskjellige bindinger og egenskapene deres, kastet seg ut i tredimensjonale strukturer og vevd hundrevis av prøver med inspirasjon fra historiske bøker om veveteknikker, for å teste hvilke kombinasjoner som gav den beste tørkeevnen.
Susanne Nors tar alltid utgangspunkt i funksjonaliteten, akkurat som hun arbeider med tanke på en estetisk bærekraft som trekker i retning av færre, men bedre design med innbygd tidløshet og taktil verdi. Med sin kombinasjon av flere veveteknikker og gjennomtestet kvalitet er NORS-oppvaskhåndkleet blitt et lite vevd kunstverk, som sprer både skjønnhet og glede i bruk.

Da NORS-oppvaskhåndkleet hadde funnet sin endelige form, fortsatte tekstilkunstneren eksperimentene sine for å finne fram til den ypperste kjøkkenkluten i bomull. Denne gangen med et utall av strikkede prøver, fordi en kjøkkenklut skal kunne suge mer vann enn et oppvaskhåndkle. Resultatet er NORS-kjøkkenkluten, med et vaflet mønster som skaper små lommer til vannet. Som en særlig detalje oppløser mønsteret følelsen av rett og vrang ved å ta seg vakkert ut fra begge sider, og en liten blondekant øker estetikken enda mer.

NORS er en fortelling om bomullseksperimenter som har forbundet fortidens erfaringer med nåtidens behov, og NORS forløser  bomullens egenskaper på aller beste vis.