Velg språk
NORS kjøkkenklut Dusty Lavender
Før musen over bildet for å zoome
NORS kjøkkenklut Dusty Lavender
NORS kjøkkenklut Dusty Lavender
NORS kjøkkenklut Dusty Lavender

NORS kjøkkenklut Dusty Lavender

NOK 160,00
   På lager
Antall
Design: Susanne Nors

Myk og lekker kjøkkenklut i ypperste bomullskvalitet og en herlig bruntonet lavendelfarge. For å oppnå en enestående tørkeevne er kjøkkenkluten strikket med et spesielt vaflet mønster som skaper små lommer til vannet. En annen viktig detalj er at kjøkkenkluten er lett å vri og ikke etterlater streker på overflaten som tørkes av.

Fargen Dusty Lavender er både sanselig og stilren og gjenkaller lavendelmarkene under franske himmelstrøk. Den fine blondekanten i samme bruntonede lilla fargenyanse understreker at NORS-kjøkkenkluten er ren hverdagsluksus som sprer både skjønnhet og glede i bruk.

Bak designet står Susanne Nors som er vever i klassisk forstand. Kjøkkenkluten er utviklet i nært samarbeid med Georg Jensen Damask i en felles utforsking av tekstilhåndverket. Susanne Nors har fordypet seg i den enkelte tråden med fokus på bindinger og kvaliteter for å skape tidløst, funksjonelt design inspirert av historiske teknikker. Fra det utsøkte NORS-oppvaskhåndkleet i ren bomull til NORS-kjøkkenkluten, hvor mønsteret oppløser fornemmelsen av rette og vrange ved å ta seg vakkert ut fra begge sider.

Se også NORS-oppvaskhåndkleet som på samme måte som kjøkkenkluten kombinerer estetikk, funksjonalitet og originalitet.

Str. 27 x 27 cm.


Vis mer
Vis mindre
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.