Choose language

NYHETER FRA GEORG JENSEN DAMASK

Velkommen til vår- og sommerkolleksjonen 2018

Klassisk og funksjonelt design i høy kvalitet kjennetegner som alltid kolleksjonen vår. Tekstilene våre er ikke bare vakre å se på, de er også skapt til å bli brukt hver eneste dag. Det er derfor vi kaller det hverdagsluksus.
Denne sesongen lanserer vi helt nye design. Vi har også funnet tidligere design frem fra glemselen for relansering, og sist, men ikke minst har vi satt nye farger til noen av klassikerene våre. Vi feirer den karakteristiske gule PÅSKEDUGEN sitt 40-årsjubileum, og har i den anledning gitt den en helt ny farge.Vår kolleksjon – vår fortid og nåtid

Som alltid er essensen av kolleksjonen for AW17 klassisk og funksjonelt design av høyeste kvalitet, hvilket er vårt varemerke og hjertesak. Denne kolleksjonen tilfører nye kapitler til designhistorien vår, som allerede inneholder mange design, både av nyere dato og velkjente klassikere som har overlevd gjennom generasjoner. Vi gleder oss til å introdusere AW17 der vi vil overraske deg med nye produkter, og samtidig gi nytt liv til eksisterende design fra kolleksjonen vår.
Forhåndstart på våren med lyse farger og lettstelte hverdagstekstiler


Våren er offisielt i gang, og selv om kulden fremdeles har litt taket på oss, har de første små tegnene på en ny og lysere sesong begynt å vise seg. De første vårblomstene titter allerede frem og folder ut de fargerike kronbladene sine. Georg Jensen Damask ønsker våren velkommen med to nye design til kjøkkenet og bordet, med klare kontraster og duse toner som kler vårens fargespill helt perfekt.

Læs mere om POINTS oppvaskhåndklær og SOLID dukRAIN – Cecilie Manz’ tolkning av det klassiske, rutete oppvaskhåndkleetRAIN er vevd i 100 % lin – et materiale Cecilie Manz er svært begeistret for. Hun har en forkjærlighet for den naturlige linfargen, som i dette tilfellet er vevd sammen med en hvit tråd for at skape en levende og melert overflate. Overflaten har fått selskap av Manz’ elegante streker i en klassisk, kjøkkenblå farge, som gir et vakkert samspill mellom det myke og det grafiske. Et nydelig design i all sin enkelhet, og oppvaskhåndklærne fremstår like elegante sammen på rekke og alene, hver for seg.

Les mer om RAIN oppvaskhåndklærne   fra designer Cecilie Manz.
Elegant og uformell sommer med lin


Å dekke et bord og gjøre seg ekstra flid, om det så er til hverdags kun til deg selv eller for gjestene dine, gir en god stemning som automatisk sprer glede rundt bordet, både til hverdag og til fest.  Nå lanserer Georg Jensen Damask PLAIN linduk med tilhørende servietter, og setter med den to streker under at det skal være både lett og liketil å dekke et elegant middagsbord.

Read more about  PLAIN tablecloth and napkins in 100 % linenFunksjonelle hverdagsklassikere

BASE er en nyhet i Georg Jensen Damasks kolleksjon, som utvider sortimentet av hverdagstilbehør. Produktene er skapt og designet med tanke på det behovet de skal fylle i hverdagen.  Som navnet indikerer, er BASE skapt med utgangspunkt i vårt basale hverdagsliv og består av to funksjonelle og enkle design, som selvsagt også tåler en tur i vaskemaskinen.  

Les mer om de nye BASE produktene
Eventyrlig myke tekstiler  til familiens minste

Til de helt små i familien har Georg Jensen Damask designet FADE, som er et badehåndkle med en liten hætte. FADE har to ulike sider, der den ene siden har myk og kjemmet frotté som skånsomt tørker myk barnehud.  Den andre siden er tettvevd bomull som holder godt på varmen. Materialet er stenvasket, og det er dèt som gir håndkleet dets matte og litt rustikke uttrykk.

Les mere om alle de fine produktene til familiens minste
Nyt kløverdesign fra Georg Jensen Damask

Med en historie, der trækker sine tråde århundreder tilbage i tiden, sætter Georg Jensen Damask en dyd i, at forbinde det traditionelle med det moderne, og skabe tidløse smukke design, der holder år efter år. Derfor har Georg Jensen Damask allieret sig med den danske designer Rikke Hagen, og lancerer nu det smukke sengetøj CLOVER, som på elegant vis kombinerer historie og nutid.Læs mere om Rikke Hagens smukke design, CLOVER
Vår kolleksjon, vår arv

Lin er en del av vår stolthet og opprinnelse. Tilbage på 1800-tallet vevde Georg Jensen Damask alle produkter av lin. Nå presenterer vi igjen en kolleksjon vevd av lin, som en hyllest til fortiden vår. Lin er en del av vårt DNA, samtidig som den velkjente damaskvevde kvaliteten er en bærende del av vår identitet. Begge deler har en stor plass både i hjertene våre og i SS17 kolleksjonen.


BLOMSTER OG PÅSKEFARVER

Arkivet hos Georg Jensen Damask er fyldt med ikoniske klassikere og skønne retro-designs. Designs, som holder over tid og fortæller historier. Dette forår har Georg Jensen Damask derfor taget fat på en af de populære designs fra gemmerne, og relancerer blomsterdugen DAISY i en ny skøn sommerfarve.

Les mer om DAISYElegant strik til kolde dage

Når kulden for alvor tager til, og det begynder at bide i kinderne udenfor, er der ikke noget bedre end at krybe sammen på sofaen under et lunt og blødt tæppe. Strik er af gode grunde populært, både som håndværk og som en del af indretningen. FLECKED, WAFFLE og PEARL er en serie af puder og plaider, som kan mikses på kryds og tværs.

Læs mere om den bløde og elegante strikkollektion
TO POPULÆRE KLASSIKERE I LEKRE HØSTFARGER

De to designene til soverommet, TRIPP og FACET, er blant de mest populære klassikerne i vår kolleksjon. FACET er designet av Jette Nevers, mens TRIPP er designet av vår egen Bent Georg Jensen. Begge designerne er sterkt inspirert av geometriske former. Begge har skapt et unikt og harmonisk design til soverommet. Nå er de to designene lansert i nye høstfarger, som både er flotte sammen og hver for seg.

Les mer om de populære designene TRIPP og FACET


Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.