Choose language

NYHETER FRA GEORG JENSEN DAMASK

Velkommen til AW18-kolleksjonen


Vår kolleksjon kjennetegnes med klassisk og funksjonelt design av høy kvalitet. Alle våre tekstiler er laget for å benyttes hver eneste dag. Samtidig har vi fokus på design og fargesammensetning.

Sesongen byr på mørkere grønntoner, kombinert med grå og navy. I AW18-kolleksjonen lanserer vi dessuten vårt samarbeid med designduoen OLDER Paris. De gir sin tolkning av et moderne men samtidig klassisk sengetøy. FINNSDÓTTIR-duken kommer i en ny farge i et begrenset antall, og vi lanserer nye farger på duker, oppvaskhåndklær, puter og pledd.
Påskekolleksjonen har 40 års jubileum

Georg Jensen Damask har 40 års jubileum for den udødelige påskekolleksjonen skapt av en av Danmarks mest kjente veversker og tekstildesignere, Bodil Bødtker-Næss. I jubileumsutgaven er en ny, nåtidig farge føyet til klassikeren. Fargen som Georg Jensen Damask har døpt Lemon Curd, kan best beskrives som en varm og nøytral gul.

Les mer om den oppdaterte PÅSKE kolleksjonen
Grønne tendenser

Georg Jensen Damask tar den fullt ut når våren springer ut når det gjelder grønt på kjøkkenet og på baderommet. Den globale urban gardening bevegelsen er kommet for å bli – selv innendørs. Aldri har interiører vært frodigere, med innendørs planter og sågar innendørs drivhus. En stylingliste til kjøkkenet kan være planter, små drivhuse til å sette på bordet og som gjerne kan kombineres med et innendørs hageredskaps sett.

Les mer om  vårens nyheterHandtegnet sengeklær designet av Andreas Engesvik

Georg Jensen Damask lanserer BY HAND sengeklær sammen med Norges mest anerkjendte designer, Andreas Engesvik. Sengeklæskolleksjonen føyer seg til en kolleksjon som bærer samme navn og inkluderer duker, løpere og spisebrikker, som ble lansert for et år siden. Den vakre damask vævde tekstil forestiller et elegant mønster av håndtegnede linjer, som illustrerer dagligdagens estetikk.

Les mer om ENGESVIK by handVelkommen til vår- og sommerkolleksjonen 2018

Klassisk og funksjonelt design i høy kvalitet kjennetegner som alltid kolleksjonen vår. Tekstilene våre er ikke bare vakre å se på, de er også skapt til å bli brukt hver eneste dag. Det er derfor vi kaller det hverdagsluksus. Denne sesongen lanserer vi helt nye design. Vi har også funnet tidligere design frem fra glemselen for relansering, og sist, men ikke minst har vi satt nye farger til noen av klassikerene våre. Vi feirer den karakteristiske gule PÅSKEDUGEN sitt 40-årsjubileum, og har i den anledning gitt den en helt ny farge.

Høstens interiørtilbehør

Om kort tar høstens mørke måneder for alvor tak, og tiden er inne for myke pledd, varm te og stearinlys. Denne høsten lanserer Georg Jensen Damask en rekke interiørtilbehør i myk velur og lun strikk, som skapt for å passe sammen på kryss og tvers i husets rom. PEARL, KUBUS og COSY COTTON er en serie med puter, sengetepper og pledd i dempede høstfarger. De kompletterer hverandres forskjellige teksturer og farger, og tilfører et snev av hverdagsluksus til soverommet og stuen.

Les mere om høstens interiørtilbehør
Nytt liv til Arne Jacobsen

Siden lanseringen i 2002 har ARNE JACOBSEN-kolleksjonen fra Georg Jensen Damask vært blant de mest elskede og populære designene. Nå gis det nytt liv til den eksisterende kolleksjonen, med tilføyelsen av et nytt design – sengetøyet YPSILON. Samtidig lanseres den populære duken fra kolleksjonen med en overflatebehandlet damask-kvalitet. Det gir Arne Jacobsen plass ved middagsbordet i mange år fremover.

Les mere om nyheterne fra Arne JacobsenHverdagens små hjelpere
- bland og match på bordet og i kjøkkenet

Lekre kjøkkentekstiler med gode og effektive tørkeegenskaper gjør hverdagen litt enklere. Hos Georg Jensen Damask finnes kjøkkenhåndklær, servietter og duker i bomull og lin. De har nøye tilpassede farger som kompletterer hverandre, og som kan blandes på kryss og tvers. Felles for alle er at design og funksjonalitet går hånd i hånd, og gjør dem like praktiske i bruk som de er lekre å se på.

Les mere om hverdagens vakre hjelpere her


Vår kolleksjon – vår fortid og nåtid

Som alltid er essensen av kolleksjonen for AW17 klassisk og funksjonelt design av høyeste kvalitet, hvilket er vårt varemerke og hjertesak. Denne kolleksjonen tilfører nye kapitler til designhistorien vår, som allerede inneholder mange design, både av nyere dato og velkjente klassikere som har overlevd gjennom generasjoner. Vi gleder oss til å introdusere AW17 der vi vil overraske deg med nye produkter, og samtidig gi nytt liv til eksisterende design fra kolleksjonen vår.
Forhåndstart på våren med lyse farger og lettstelte hverdagstekstiler


Våren er offisielt i gang, og selv om kulden fremdeles har litt taket på oss, har de første små tegnene på en ny og lysere sesong begynt å vise seg. De første vårblomstene titter allerede frem og folder ut de fargerike kronbladene sine. Georg Jensen Damask ønsker våren velkommen med to nye design til kjøkkenet og bordet, med klare kontraster og duse toner som kler vårens fargespill helt perfekt.

Les mer om POINTS oppvaskhåndklær og SOLID dukRAIN – Cecilie Manz’ tolkning av det klassiske, rutete oppvaskhåndkleetRAIN er vevd i 100 % lin – et materiale Cecilie Manz er svært begeistret for. Hun har en forkjærlighet for den naturlige linfargen, som i dette tilfellet er vevd sammen med en hvit tråd for at skape en levende og melert overflate. Overflaten har fått selskap av Manz’ elegante streker i en klassisk, kjøkkenblå farge, som gir et vakkert samspill mellom det myke og det grafiske. Et nydelig design i all sin enkelhet, og oppvaskhåndklærne fremstår like elegante sammen på rekke og alene, hver for seg.

Les mer om RAIN oppvaskhåndklærne fra designer Cecilie Manz.
Elegant og uformell sommer med lin


Å dekke et bord og gjøre seg ekstra flid, om det så er til hverdags kun til deg selv eller for gjestene dine, gir en god stemning som automatisk sprer glede rundt bordet, både til hverdag og til fest.  Nå lanserer Georg Jensen Damask PLAIN linduk med tilhørende servietter, og setter med den to streker under at det skal være både lett og liketil å dekke et elegant middagsbord.

Les mer om PLAIN duk og servietter av 100 % linFunksjonelle hverdagsklassikere

BASE er en nyhet i Georg Jensen Damasks kolleksjon, som utvider sortimentet av hverdagstilbehør. Produktene er skapt og designet med tanke på det behovet de skal fylle i hverdagen.  Som navnet indikerer, er BASE skapt med utgangspunkt i vårt basale hverdagsliv og består av to funksjonelle og enkle design, som selvsagt også tåler en tur i vaskemaskinen.  

Les mer om de nye BASE produktene
Eventyrlig myke tekstiler  til familiens minste

Til de helt små i familien har Georg Jensen Damask designet FADE, som er et badehåndkle med en liten hætte. FADE har to ulike sider, der den ene siden har myk og kjemmet frotté som skånsomt tørker myk barnehud.  Den andre siden er tettvevd bomull som holder godt på varmen. Materialet er stenvasket, og det er dèt som gir håndkleet dets matte og litt rustikke uttrykk.

Les mere om alle de fine produktene til familiens minste
Nyt kløverdesign fra Georg Jensen Damask

Med en historie, der trækker sine tråde århundreder tilbage i tiden, sætter Georg Jensen Damask en dyd i, at forbinde det traditionelle med det moderne, og skabe tidløse smukke design, der holder år efter år. Derfor har Georg Jensen Damask allieret sig med den danske designer Rikke Hagen, og lancerer nu det smukke sengetøj CLOVER, som på elegant vis kombinerer historie og nutid.Les mer om Rikke Hagens vakre design, CLOVER
Vår kolleksjon, vår arv

Lin er en del av vår stolthet og opprinnelse. Tilbage på 1800-tallet vevde Georg Jensen Damask alle produkter av lin. Nå presenterer vi igjen en kolleksjon vevd av lin, som en hyllest til fortiden vår. Lin er en del av vårt DNA, samtidig som den velkjente damaskvevde kvaliteten er en bærende del av vår identitet. Begge deler har en stor plass både i hjertene våre og i SS17 kolleksjonen.


Blomster og påskefarger

Arkivet hos Georg Jensen Damask er fylt med ikoniske klassikere og skjønne retrodesign. Mønster som holder over tid og forteller historier. Denne våren har Georg Jensen Damask derfor tatt tak i ett av de populære mønstrene fra glemselen, og relanserer blomsterduken DAISY i en ny, skjønn sommerfarge.

Les mer om DAISY
To populære klassikere i lekre høstfarger

De to designene til soverommet, TRIPP og FACET, er blant de mest populære klassikerne i vår kolleksjon. FACET er designet av Jette Nevers, mens TRIPP er designet av vår egen Bent Georg Jensen. Begge designerne er sterkt inspirert av geometriske former. Begge har skapt et unikt og harmonisk design til soverommet. Nå er de to designene lansert i nye høstfarger, som både er flotte sammen og hver for seg.

Les mer om de populære designene TRIPP og FACET


Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.