Om Georg Jensen Damask

Kort historie

Da Columbus gikk i land i Amerika begynte Georg Jensen Damask-familien å veve tekstiler til hjemmet. Offisielt startet historien i 1756, da Andreas Jensen giftet seg med Kirsten Christensdatter. Sammen la de grunnlaget for det Georg Jensen Damask vi kjenner i dag.

Med en historie som strekker seg over generasjoner, representerer Georg Jensen Damask unik håndverksmessig kvalitet og tidløst design, som dekker alle former for tekstiler til hjemmet. Filosofien til slekten bak Georg Jensen Damask var å skape demokratiske og annerledes designprodukter av høy kvalitet, med stor funksjonalitet og skjønnhet. En filosofi vi fortsatt styrer etter.
Hovedkontoret i Dieselvej har dannet rammen rundt bedriftens aktiviteter siden 1963.
Siden 1972 har det vært butikk og showroom på adressen også.
Hovedkontoret i Dieselvej har dannet rammen rundt bedriftens aktiviteter siden 1963.
Siden 1972 har det vært butikk og showroom på adressen også.

Georg Jensen Damask i dag

I dag er Georg Jensen Damask en moderne tekstilvirksomhet med et moderne skandinavisk uttrykk. Dette uttrykket møter man når man besøker en av butikkene våre, en av forhandlerne eller nettbutikken vår, eller i møte med oss på en av de ledende internasjonale designmessene.

Vi har distribusjon i 13 land, netthandel til 70 land og butikker fordelt over hele Danmark. Skandinavia er vårt primære hjemmemarked, men vi opplever en økende internasjonal interesse. Antall internasjonale forhandlere vokser daglig.

Se et utvalg av våre gode samarbeidspartnere

Vi stiller alltid høye krav til kvalitet og funksjonalitet for produktene våre. Vi har derfor et tett samarbeide med våre få utvalgte leverandører. Produktene våre veves primært i Europa, enkelte veves i India. Vi arbeider med veverier som i likhet med oss selv er familieeide, siden dette gir oss en tettere relasjon. Sammen har vi også stort fokus på de miljøhensyn og menneskerettigheter, som er grunntanken bak FNs Global Compact.

Les mer om veveprosessen og vårt fokus på miljø og etikk.

Kolleksjon og designsamarbeid

Kolleksjonene tar alltid utgangspunkt i vårt DNA og i skandinaviske designtradisjoner. De inneholder primært tekstiler og tilbehør til husets fire rom: stue, kjøkken, bad og soverom. Med spesielt fokus på relevans og funksjonalitet for kunden, skaper vi enkle og tidløse design tilpasset tidens trender og fargestemning.

Våre interne designteam samarbeider tett med designere, vevere og arkitekter. Hver enkelt er utvalgt for å tilføre kolleksjonen vår noe unikt. Forståelsen for DNA-et vårt og vår lange historie er viktig for designsamarbeidene. I tillegg til egne design sørger det interne designteamet for å velge ut redesign fra det rikholdige designarkivet vårt. Det går helt tilbake til 1800-tallet.

Bak oss har vi flere spennende prosjekter med det danske kongehuset. Vi er stolte av predikatet Kongelig Hoffleverandør.

Sunne tanker og filosofien bak

”«Sunne tanker”» er en ramme og en retningslinje som på en inspirerende og idérik måte bidrar til å sikre at vi fortsatt har et morsomt, sunt og godt arbeidsmiljø hos Georg Jensen Damask. Derfor er det ikke tenkt som et statisk eller fast konsept, men mer som en generell filosofi som reflekteres i måten vi opptrer og arbeider på. I hverdagen kommer tiltaket for eksempel til uttrykk ved at man blir tilbudt en betalt gåtur på 15 minutter hver dag, morgengymnastikk med strikker, og ikke minst honningproduksjonen fra våre egne bikuber. Men ”«Sunne tanker”» handler også om å behandle andre som man gjerne vil behandles selv, møte kollegene sine med en positiv innstilling, le og ha det moro, og naturligvis feire alle suksessene – både store og små.