Velg språk

Om Georg Jensen Damask

Kort historie

Da Columbus gikk i land i Amerika begynte Georg Jensen Damask-familien å veve tekstiler til hjemmet. Offisielt startet historien i 1756, da Andreas Jensen giftet seg med Kirsten Christensdatter. Sammen la de grunnlaget for det Georg Jensen Damask vi kjenner i dag.

Med en historie som strekker seg over generasjoner, representerer Georg Jensen Damask unik håndverksmessig kvalitet og tidløst design, som dekker alle former for tekstiler til hjemmet. Filosofien til Georg Jensen Damask-slekten var å skape demokratiske og annerledes designprodukter av høy kvalitet, med stor funksjonalitet og skjønnhet. En filosofi vi til stadighet styrer etter.Georg Jensen Damask i dag


Hovedkontoret i Dieselvej har dannet rammen rundt bedriftens aktiviteter siden 1963. Siden 1972 har det vært butikk og showroom på adressen også.
I dag er Georg Jensen Damask en moderne tekstilvirksomhet, med et moderne skandinavisk uttrykk. Dette uttrykket møter man når man besøker en av våre butikker, en av våre forhandlere, vår nettbutikk eller møter oss på en av de ledende internasjonale designmessene.

Vi har distribusjon i 13 land, netthandel til 70 land og butikker fordelt over hele Danmark. Skandinavia er vårt primære hjemmemarked, men vi opplever en økende internasjonal interesse. Antall internasjonale forhandlere vokser daglig.

Se et utvalg av våre gode samarbeidspartnere

Vi stiller alltid høye krav til kvalitet og funksjonalitet i produktene våre. Vi har derfor et tett samarbeide med våre få utvalgte leverandører. Produktene våre veves primært i Europa, enkelte veves i India. Vi arbeider med veverier som i likhet med oss selv er familieeide, siden dette gir oss en tettere relasjon. Sammen har vi også høyt fokus på miljøhensyn og menneskerettigheter, dette er grunnfilosofien bak UN Global Compact.  

Les mer om veveprosessen og vårt fokus på miljø og etikk.

Kolleksjon og designsamarbeid

Kolleksjonene tar alltid utgangspunkt i vårt DNA og i skandinaviske designtradisjoner. Den inneholder primært tekstiler og tilbehør til husets fire rom: stue, kjøkken, bade- og soveværelse. Med spesielt fokus på relevans og funksjonalitet for kunden, skaper vi enkle og tidløse design tilpasset tidens trender og fargestemning.

Våre interne designteam samarbeider tett med designere, vevere og arkitekter. Hver enkelt er utvalg for å tilføre kolleksjonen vår noe unikt. Viktig for designsamarbeidene er forståelsen for vårt DNA og vår lange historie. Utenom egne design sørger vårt intern designteam for å velge ut redesign fra vårt omfattende designarkiv. Det går helt tilbake til 1800-tallet.

Bak oss har vi flere spennende prosjekter med det danske kongehuset. Vi er stolte av predikatet Kongelig Hoffleverandør.

Sunne tanker - og filosofien bak

”Sunne tanker” er en ramme og en retningslinje som på en inspirerende og idérik måte hjelper med å sikre at vi fortsatt har et morsomt, sunt og godt arbeidsmiljø hos Georg Jensen Damask. Derfor er det ikke tenkt som et statisk eller fast konsept, men mer en generell filosofi som reflekteres i måten vi opptrer og arbeider på. I hverdagen utmynter tiltaket seg for eksempel i at du får tilbudt en betalt gåtur på 15 minutter hver dag, morgengymnastikk med treningsbånd, og ikke minst honningproduksjonen fra våre egne bikuber. Men ”Sunne tanker” handler også om å behandle andre som man gjerne vil behandles selv, møte kollegene sine med en positiv innstilling, le og ha det moro, og naturligvis feire alle suksessene – både store og små.

Ledelsen

Georg Jensen Damask er i dag eid av familien Hviid – en lokal Kolding-familie. De kjøpte Georg Jensen Damask tilbake til familieeierskap fra et kapitalfond, som en kortvarig periode eide virksomheten etter Bent Georg Jensens salg i 1999.
Hviid-familien er en del styret, mens den daglige ledelsen håndteres av:

Peter Hulweg Christiansen, President & CEO
Annette Eriksen, Executive Vice President, Finance & HR
Christian Borch, Vice President, Product Management
Line Krogh Pedersen, Vice President Sales & Marketing
Jes G. Andersen, Vice President, Supply Chain
Tine Gitz, Vice President, Business Control & It
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.