Om Georg Jensen Damask

Kort historie

Da Columbus gikk i land i Amerika begynte Georg Jensen Damask-familien å veve tekstiler til hjemmet. Offisielt startet historien i 1756, da Andreas Jensen giftet seg med Kirsten Christensdatter. Sammen la de grunnlaget for det Georg Jensen Damask vi kjenner i dag.

Med en historie som strekker seg over generasjoner, representerer Georg Jensen Damask unik håndverksmessig kvalitet og tidløst design, som dekker alle former for tekstiler til hjemmet. Filosofien til Georg Jensen Damask-slekten var å skape demokratiske og annerledes designprodukter av høy kvalitet, med stor funksjonalitet og skjønnhet. En filosofi vi til stadighet styrer etter.
Hovedkontoret i Dieselvej har dannet rammen rundt bedriftens aktiviteter siden 1963.
Siden 1972 har det vært butikk og showroom på adressen også.
Hovedkontoret i Dieselvej har dannet rammen rundt bedriftens aktiviteter siden 1963.
Siden 1972 har det vært butikk og showroom på adressen også.

Georg Jensen Damask i dag

I dag er Georg Jensen Damask en moderne tekstilvirksomhet, med et moderne skandinavisk uttrykk. Dette uttrykket møter man når man besøker en av våre butikker, en av våre forhandlere, vår nettbutikk eller møter oss på en av de ledende internasjonale designmessene.

Vi har distribusjon i 13 land, netthandel til 70 land og butikker fordelt over hele Danmark. Skandinavia er vårt primære hjemmemarked, men vi opplever en økende internasjonal interesse. Antall internasjonale forhandlere vokser daglig.

Se et utvalg av våre gode samarbeidspartnere

Vi stiller alltid høye krav til kvalitet og funksjonalitet i produktene våre. Vi har derfor et tett samarbeide med våre få utvalgte leverandører. Produktene våre veves primært i Europa, enkelte veves i India. Vi arbeider med veverier som i likhet med oss selv er familieeide, siden dette gir oss en tettere relasjon. Sammen har vi også høyt fokus på miljøhensyn og menneskerettigheter, dette er grunnfilosofien bak UN Global Compact.  

Les mer om veveprosessen og vårt fokus på miljø og etikk.

Kolleksjon og designsamarbeid

Kolleksjonene tar alltid utgangspunkt i vårt DNA og i skandinaviske designtradisjoner. Den inneholder primært tekstiler og tilbehør til husets fire rom: stue, kjøkken, bade- og soveværelse. Med spesielt fokus på relevans og funksjonalitet for kunden, skaper vi enkle og tidløse design tilpasset tidens trender og fargestemning.

Våre interne designteam samarbeider tett med designere, vevere og arkitekter. Hver enkelt er utvalg for å tilføre kolleksjonen vår noe unikt. Viktig for designsamarbeidene er forståelsen for vårt DNA og vår lange historie. Utenom egne design sørger vårt intern designteam for å velge ut redesign fra vårt omfattende designarkiv. Det går helt tilbake til 1800-tallet.

Bak oss har vi flere spennende prosjekter med det danske kongehuset. Vi er stolte av predikatet Kongelig Hoffleverandør.

Sunne tanker - og filosofien bak

”Sunne tanker” er en ramme og en retningslinje som på en inspirerende og idérik måte hjelper med å sikre at vi fortsatt har et morsomt, sunt og godt arbeidsmiljø hos Georg Jensen Damask. Derfor er det ikke tenkt som et statisk eller fast konsept, men mer en generell filosofi som reflekteres i måten vi opptrer og arbeider på. I hverdagen utmynter tiltaket seg for eksempel i at du får tilbudt en betalt gåtur på 15 minutter hver dag, morgengymnastikk med treningsbånd, og ikke minst honningproduksjonen fra våre egne bikuber. Men ”Sunne tanker” handler også om å behandle andre som man gjerne vil behandles selv, møte kollegene sine med en positiv innstilling, le og ha det moro, og naturligvis feire alle suksessene – både store og små.