• 60 dagers bytterett
  • Fri frakt v. kjøp over 600 NOK
  • Ingen tollgebyr
  • Norsk returadresse
Choose language
Puk Lippmann
Produkter
Temaer

Puk Lippmann

Puk Lippmann er utdannet vever hos Vibeke Klint fra 1967 til 1970. Puk Lippmann vever både brukstekstiler og unikaarbeid og designer også industritekstiler. Puk Lippmann har mottatt en rekke priser og legater gjennom årene og har stilt ut i både inn- og utland.

Les mer om Puk Lippmann

”Jeg tar del i videreutviklingen av den danske vevetradisjonen, for å fastholde den betydningen håndverket har for det blivende verket i rommet og i arkitekturen. Jeg betrakter kunsthåndverket som en bunden og praktisk disiplin, både et håndverk og som kunst. Mine arbeid er alltid betinget av tekstilets formål. De vokser ut av de forskjellige materialene og teknikkene jeg velger i forhold til formålet”, sier Puk Lippmann

Tidligere har Georg Jensen Damask jobbet sammen med Puk Lippmann i forbindelse med veving av tekstil til bispekåper til Ribe Domkirke, og nå er det blitt til to designer i damaskkolleksjonen
– nemlig de håndvevde kjøkkenhåndklærne PUK og sengetøyet DOTS.
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.