Velg språk
Puk Lippmann
Farge

Puk Lippmann

Puk Lippmann (f. 1945) er utdannet som vever hos Vibeke Klint i 1970. Puk Lippmann vever både brukstekstiler og unika-arbeider, samt designer industritekstiler.

Hun står for en stor del av videreutviklingen av den danske vevetradisjonen, for å holde fast ved betydningen håndverket har for kommende verk i rommet og i arkitekturen. Hun betrakter kunsthåndverk som en bunden og praktisk disiplin, som er like mye håndverk som kunst. Hennes arbeider er alltid avhengig av tekstilets formål, og vokser ut av de forskjellige materialer og teknikker hun velger akkurat til formålet.

De siste årene har hun hatt spesielt fokus på rommets arkitektur, og arbeider med utgangspunkt i rommet og forsterker dets uttrykk med nye flater, teksturer og farger. Stilen hennes er ofte preget av en stram og enkel geometri. Sammen med en enestående håndverksmessig innsikt i både teknikker og materialer, sikres høy kvalitet og et tidløst design.

Puk Lippmann har gjennom årene mottatt en lang rekke priser og legater, og har utstillinger i både inn- og utland.

Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.