Velg språk
Rikke Hagen

Rikke Hagen

Rikke Hagen (f. 1970) er utdannet ved Danmarks Designskole i 1998, og har en etterfølgende Master i design fra KADK i 2013. Fra 1998-2008 eide Rikke Hagen sitt eget glassblåseri, hvor hun produserte glassprodukter i begrenset antall. Etterspørselen etter Rikke Hagens design vokste hurtig, og i 2004 etablerte hun en egen designvirksomhet undre navnet copen hagen - nå HAGEN etc. Her utvikler Rikke Hagen sine egne design, og arbeider med produktutvikling for blant andre Holmegaard og Normann Copenhagen. I 2008 presenterte hun sin første produktlinje på den anerkjente messen Maison & Objet i Paris.

Rikke Hagen trives best i krysningen mellom design og håndverk. Hun mener at det er her ideer blir levende, når det skjer i en konstruktiv dialog mellom designer og produsent. Hun arbeider med høyt fokus på designprosessen, fra selve ideen til konseptoppbyggingen og det ferdige produktet.

Rikke Hagen har fått tildelt en lang rekke prestisjefulle priser for sin karrière som designer.Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.