Velg språk

KONGELIG HOFFLEVERANDØR

Kongelig Hoffleverandør

Vi er svært stolte av predikatet Kongelig hoffleverandør. Som Kongelig hoffleverandør er Georg Jensen Damask på den eksklusive listen over virksomheter som har “langvarig og regelmessig handel med det danske kongehuset”.

Vår handel med Kongehuset startet tilbake i 1952 da Dronning Ingrid bestilte vår H.C. ANDERSEN duk. Senere har det blitt atskillige kongelige leveranser og samarbeid, både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til de bestillingene som med jevne mellomrom kommer fra både Kongehuset i Danmark og fra utlandet, arbeider vi også med spesielle utviklingsprosjekter til bestemte formål hos disse.

2018

Spesialsydd monogramduk til Stenhammar Slott. Slottet har i mer enn 100 år vært den svenske kongefamiliens helgeslott.

2015

Håndvevde oppvaskhåndklær i designet PUK til Marselisborg i anledningen av Hennes Majestet Dronning Margrethes II 75-års fødselsdag.

2013

VIP inventarløsning til helikopteret EH-101 Merlin fra AgustaWestland, som brukes av Hennes Majestet Dronning Margrethe ll.

2012

Damaskduker og servietter designet i samarbeid med Hennes Majestet Dronning Margrethe II i anledning Hennes Majestets førtiårsjubileum som monark. Designet inneholder elementer fra Elefantordenen og riksvåpenet, og skal brukes i forbindelse med nyttårsmarkeringen.

2010

Georg Jensen Damask vevde en vakker monogramduk i anledning H.K.H Kronprinsesse Victoria og H.K.H. Prins Daniels bryllup den 19. juni 2010. Gaven var fra H.M. Dronning Silvia og H.M. Kong Carl XVI Gustaf av Sverige. Duken er designet av H.M. Dronning Silvia og den danske designeren Diana Holstein. Den ble overrakt i et vakkert skrin av edeltre med monogram på lokket.

2006/2007

Damaskduker, servietter og dekkeservietter designet av Hennes Majestet Dronning Silvia av Sverige og den danske designeren Diana Holstein til den internasjonale speiderbevegelsen, The World Scout Foundation, i anledning Hans Majestet Kong Carl XVI Gustav av Sveriges 60-årsdag og 100-årsjubileet for den internasjonale speiderbevegelsen.

2006

Bispekåpe til Ålborg Stift, designet av Hennes Majestet Dronning Margrethe.

2005

H. C. ANDERSEN-DUK til Hennes Majestet Rania Al-Abdullah av Jordan.

2005

Monogramduk til Hans Kongelige Høyhet Kronprins Fredrik og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mary i anledning bryllupet deres.

2004

Spesialdesignede damaskduker til Hennes Majestet Dronning Silvia av Sverige i anledning hennes 60-årsdag. Designen ble skapt i tett samarbeid med Dronning Silvia og den danske designeren Diana Holstein. Duken brukes i dag i forbindelse med World Childhood Foundations arbeid for å beskytte barn mot seksuelle overgrep.

2000

Damasktapeter til Christiansborg designet av Bjørn Nørgaard – designet for å matche de verdensberømte franskvevde gobelinene. Damasktapetene var en gave til Hennes Majestet Dronning Margrethe II, i anledning hennes 50-årsdag, og ble presentert på hennes 60-årsdag.

1992

KRONEDUGEN til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik.
Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.