_Alt_text

DESIGNERE

Andreas Engesvik

Andreas Engesvik (f. 1970) startet studiene sine på Universitetet i Bergen, hvor han tok en BFA i kunsthistorie. Deretter fortsatte han studiene både i Bergen og ved National College of Art and Design. Han ble ferdig utdannet i 2000 med BA med æresbevisning, og stiftet samme året det prisvinnende designstudioet Norway Says. Etter 6 suksessfulle år begynte Andras Engesvik for seg selv i 2009. Han stiftet sitt nye studio Andreas Engesvik, Oslo. Her arbeider han med fokus på langsiktige designsamarbeider, med internasjonale merker som Iittala, Muuto, FontanaArte, Asplund og Fogia. Områdene dekker møbler, servise og industrielt design. Han har vunnet en rekke priser, inkludert Red Dot Award, Wallpaper Design Award og Bruno Mathsson Award.
Andreas Engesvik er en av Norges mest fremtredende designere, som er dedikert til å fremme norsk design på verdensbasis. Han underviser og støtter unge designtalenter, som arbeider for å nå ut til et internasjonalt publikum. I 2012 ble Engesvik utnevnt til gjesteprofessor ved Handelshøyskolen i Stockholm.
For Georg Jensen Damask har Andreas Engesvik designet Engesvik by hand-kolleksjonen, som omfatter dekkeservietter, sengetøy, bordløpere og duker.
PRODUKTER DESIGNET AV

Andreas Engesvik