_Alt_text

DESIGNERE

Arne Jacobsen

Arne Emil Jacobsen (1902-1971) utdannet seg først som murer, og ble deretter utdannet ved Kunstakademiets Arkitektskole i København i 1927. Etter sin avslutningseksamen ble han ansatt hos Stadsarkitektens kontor i København, men bare to år senere åpnet han egen virksomhet.
Han har tegnet en mengde bygninger i Danmark, Tyskland og England. Blant hans mest kjente prosjekter er Nationalbanken i København, SAS Royal Hotel & Terminal, København og St. Catherine’s College i Oxford. Gjennom årene har han arbeidet innen en mengde forskjellige områder, slik som lysarmaturer, bestikk, dørhåndtak, tapetet og møbler – f.eks. inkludert hans ikoniske design “Egget” og ”Svanen”, som var en del av det opprinnelige interiør-designet til SAS Royal Hotel.
Gjennom hele livet har han mottatt en rekke prestisjefulle priser i både inn- og utland. Han var professor ved Kunstakademiets Arkitektskole i 11 år, hvor han påvirket en hel generasjon med danske arkitekter. I tillegg ble han utnevnt til æresdoktor ved en rekke utenlandske universiteter og akademier.
Arne Jacobsen var en av de mest innflytelsesrike danske arkitektene i det 20. århundret. Han satte sitt modernistiske preg på arkitektur og design i mer enn 50 år – ikke bare i Danmark, men også internasjonalt.
Vår kolleksjon Arne Jacobsen ble lansert i samarbeid med Arne Jacobsens barnebarn, Tobias Jacobsen. Det ble gjort som en hyllest til den verdensberømte arkitekten i 2002, på hans 100-årsdag. De unike og tidløse designene stammer fra en omfattende samling med ikke-utgitte skisser, som han etterlot seg ved sin død i 1971.
PRODUKTER DESIGNET AV

Arne Jacobsen