_Alt_text

DESIGNERE

John Becker

John Becker (1915-1986) er en dansk designer, vever og forfatter. Han er utdannet hos Gerda Henning på Kunsthåndværkerskolen, og hos Geismar på Den danske væveskole. Han gikk ut fra begge i 1938. Etter en kort ansettelse som designer på Den blå Fabrik, kom John Becker fra 1939 inn på Gerda Hennings private vevestue. Her fikk han mulighet til å veve damask.
I 1946 åpnet John Becker sammen med sin kone Kirsten Becker et eget håndveveri i Søllerød. Som særdeles opptatt av damaskveving og dens mange muligheter, bar designene deres preg av en stram komposisjon av en ryddig rikdom i detaljene. Blant mønstrene er kombinasjoner av geometriske former og naturalistiske motiver. Ved hjelp av mange avstemte fargenyanser som spiller opp mot hverandre, samt en variasjon i de fine garnkvalitetenes struktur, skapes en harmoni mellom omgivelsene og de vevde tekstilene. I starten bestod produksjonen hovedsakelig av duker, gulvtepper og kirketekstiler. Den siste kategorien skulle vise seg å bli deres største suksess, med stor produksjon av antependier, messehagl og alterduker. Et samarbeid med Arne Jacobsen, hvor utkastene ble til sceneteppet ved Munkegårdsskolen og til gardiner i SAS-huset, var spesielt teknisk utfordrende. Men det er nettopp den tekniske innsikten som kjennetegner designene som kom fra Kirsten og John Beckers håndveveri i Søllerød.
I 1958 tok John Becker og Bent Georg Jensen en reise sammen til den finske veveren Dora Jung. Kort tid senere kom John Beckers første design for Georg Jensen Damask, Calypso, på markedet. Det ble startskuddet på et mangeårig samarbeid som designer for Georg Jensen Damask, hvor han klarte å få utgitt mer enn 35 forskjellige design – og den dag i dag har en fast plass i kolleksjonen.
For Georg Jensen Damask har John Becker blant annet designet Becker 63-oppvaskhåndkleet, Twill-oppvaskhåndkleet, Dandelion-duken og Vildrose-duken.
PRODUKTER DESIGNET AV

John Becker