_Alt text

Slik tar du best vare på duken din

Hvis du steller dukene dine på riktig måte, kan de holde seg pene i årevis. Her er vår guide til å få det beste ut av alle vevde duker.
Det er mange ting du kan gjøre for å få størst mulig glede av dukene dine i mange år fremover. Først og fremst anbefaler vi at du alltid følger instruksjonene på vaskeetiketten til duken. Hvis du i tillegg følger de andre tipsene våre, blir det enda lettere å ta godt vare på den vevde duken.
Når duken har blitt skitten og trenger vask, er det viktig at du bretter den helt ut før du legger den inn i vaskemaskinen – og samtidig må du unngå å overfylle maskinen. Hvis maskinen er overfylt, blir ikke tekstilene ordentlig rene.
_Alt_text

BESKYTT FARGENE
Hvis du vil ta spesielt godt vare på duken din, anbefaler vi at du bruker DAMAVASK, som er vårt spesialutviklede vaskemiddel – helt uten parfyme, fargestoffer og optisk hvitemiddel. I tillegg til å holde duken ren, beskytter og gjenoppretter vaskemiddelet intensiteten til fargene. Unngå generelt bruk av tøymykner, optisk hvitemiddel og blekemiddel, da det sliter unødvendig på tekstilene. La dessuten duken alltid hengetørke – det gir et glatt resultat samtidig som det er bedre for miljøet.
Her finner du flere råd om pleie av våre forskjellige vevde duker.

PLAIN duk
PLAIN er en duk vevd av 100 % lin.
Slik pleier du den:
Linfibrene vaskes rene ved 40 grader. Er det ingen flekker, er det altså ingen grunn til å vaske ved høyere temperatur. Materialet tåler opptil 60 grader, men det er under normale omstendigheter ikke nødvendig.
Duken strekkes lett etter vask.
For å få en glattere duk, anbefaler vi å vaske den med lav hastighet på sentrifugeringen – maks. 600-800 omdreininger. Heng deretter duken til tørk, og stryk den mens den fortsatt er fuktig.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text

DAMASKVEVD DUK
VVåre damaskvevde duker er laget av 100 % egyptisk dobbelttvunnet kjemmet bomull.

Slik pleier du den:
Duken kan vaskes ved 60 °C. Vasking ved nettopp 60 °C får bomullen til å åpne seg og bli vasket ren. Mange tror de skåner duken ved å vaske ved 40°C, men våre damaskvevde duker er laget for å tåle en høyere temperatur.
Strekk duken lett etter vask og stryk den evt. mens den fortsatt er fuktig for å oppnå et glattere resultat.

OVERFLATEBEHANDLET DAMASKDUK
Vår damaskduk med overflatebehandling er laget av 100 % bomull og overflatebehandlet med akryl.

Slik pleier du den:
Duken skal vaskes ved 30 °C med vaskemiddel til farget tekstil uten blekemiddel.
Bruk gjerne skåneprogram eller lav sentrifugering, da det gir færre bretter.
La duken hengetørke – helst over et bredt tørkestativ eller en rund stang slik at det ikke dannes bretter i duken. Hvis du har et bord som ikke tar skade av fuktighet, kan du med fordel legge duken rett på bordet etter vask.
Duken strykes på baksiden – med eller uten damp – bare ikke på full varme. 150 °C eller 2 prikker er tilstrekkelig. Gjør det gjerne mens duken fortsatt er fuktig. Duken tåler ikke rulling.
INSPIRATION

Shop the look