_Alt text

Mykt, sterkt og vakkert

Vi har alltid vevd med lin hos Georg Jensen Damask. Det sterke og vakre materialet var i over hundre år det eneste vi vevde med, inntil bomullen fant veien til Danmark.
Enkelt, naturlig og nesten umulig å slite ut. Det er mange grunner til at lin fortsetter å være et av våre favorittmaterialer. Lin har et vakkert og klassisk uttrykk som passer godt til skandinavisk innredning og design, hvor man har fokus på gode og naturlige materialer og lang holdbarhet.
_Alt_text

Lin er en av de eldste plantene som har blitt brukt til tekstilproduksjon, og
det naturlige materialet var det eneste vi vevde med inntil tiden rundt 2. verdenskrig, da bomullen ble tilgjengelig i store mengder. Alt fra sengetøy til håndklær og duker ble vevd i lin.
VAKRERE MED TIDEN
Til tross for at bomull har overgått lin som det materialet vi bruker mest, er lin fortsatt populært. Dette er ikke minst fordi lin har utrolig mange gode egenskaper: Det er et sterkt materiale som er nesten umulig å slite opp, som varer i mange år, og som bare blir vakrere og mykere med tiden. Samtidig har det en høy sugeevne og kan derfor raskt absorbere fukt, noe som er praktisk når lin brukes til blant annet kjøkkentekstiler og servietter.
DET RETTE KLIMAET
Lin kan være både lang- og kortfibret. Vi vever kun tekstiler av langfibret lin, fordi det er sterkest og ikke loer etter vask. Det er gode betingelser for lindyrking i Europa i land med temperert kystklima eller øyklima der temperaturene er kjølige og fuktige. I Belgia, Nord-Frankrike og Sør-Nederland er det spesielt gode forhold for den spinkle planten med den vakre, fiolette blomsten.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
INSPIRATION

Shop the look