_Alt_text

En markant designer hylles

Bent Georg Jensen 100 år

«Fortiden er forutsetningen for fremtiden», sa han . Designeren bak oppvaskhåndkleet Abild, kjøkkenhåndkleet 1959 og sengesettene Northern Light og Tripp, Bent Georg Jensen, ville ha fylt 100 år i år. Den driftige tekstilingeniøren og designeren spilte en viktig rolle i Georg Jensen Damasks forvandling fra landsbyveveri til designvirksomhet i tiden etter andre verdenskrig og flere tiår etterpå og stod selv bak noen av Georg Jensen Damasks viktigste klassikere.

Bent Georg Jensen (1923–2014) var sønn av Georg Jensen Damasks eierfamilie og gikk allerede som helt ung på vevskole i feriene og fikk senere en grundig veverutdanning, blant annet fra Tekstilinstituttet i Borås i Sverige, hvor han utdannet seg til tekstilingeniør. Han vernet i arbeidet sitt om vevehåndverket samtidig som han hadde blikk for moderne smak og behov.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text

Bent Georg Jensen var bare 24 år gammel da han i 1947 trådte inn som direktør i Georg Jensen Damask, og utover på 1960- og 70-tallet satte han design på agendaen og etablerte samarbeid med kjente vevere som Bodil Bødtker-Næss, John Becker og Vibeke Klint. Sammen skapte de en lang rekke av de ikoniske damaskmønstrene som fortsatt er å finne i Georg Jensen Damasks kolleksjon.

Bent Georg Jensen utviklet selv en rekke unike, minimalistiske damaskmønstre, som alle tok utgangspunkt i det gamle vevehåndverket. Blant hans mest kjente design er det stripete oppvaskhåndkleet Abild og sengesettet Northern Light.
PRODUKTER DESIGNET AV

Bent Georg Jensen