Velg språk

SS19 – DET HANDLER OM DEG


Den største trenden i 2019 er... deg! Ditt mentale overskudd, ditt velvære og ikke minst din søvn.
2019 er året hvor vi trekker ut kontakten, er offline og tillater oss selv fullstendig ro. Ikke overraskende er 2019s helt store fokuspunkter innen interiør nettopp de rommene som kan tilrettelegge for kravene om indre ro og avslapning. I vår kolleksjon betyr det at spesielt soverommets og badets myke tekstiler er høyaktuelle – og at egenpleie er det viktigste målet.


Fransk landsstil og lettende lavendel
På fargesiden byr SS19 bl.a. på fransk tema. Inspirasjonen for fargevalget er f.eks. funnet i de ville, franske blomsterengene, med støvete nyanser av blå, hvit og lilla. Alle sammen i rolige farger, som gir assosiasjoner til vann, den lettende spaopplevelsen og velvære. Dus lavendel er spesielt populært for SS19, og er derfor også gjennomgående for hele kolleksjonen vår. Lavendel forbindes både som plante og farge med ro, og har dessuten en avslappende effekt.
Lavendelplanten kjenner vi f.eks. fra oljer og naturmedisin, som bl.a. motvirker stress, angst og søvnproblemer:

“De støvete fargene i lavendel og blått gir assosiasjoner til urter. Mange kjenner tørkede lavendelblomster i små poser, som kan legges i skuffer og skap slik at de fyller rommet med behagelig duft. Med andre ord forbinder vi lavendel med lettelse – og det gjelder både planten og fargen”, forklarer Benedikte Marcher Thomsen, design- og konseptleder.

Av samme årsaker passer lavendel spesielt godt til årets fokus på velvære og avslapning. Naturtendensen som gjorde seg gjeldende i 2018 utgjør riktignok fremdeles en stor inspirasjonskilde for SS19. De naturlige grønne, grå og brune fargene vil derfor fortsatt finnes i kolleksjonen vår – om enn i noe mer støvete utgaver.Lin og en hyllest til det uperfekte
SS19 kommer samtidig til å inneholde flere produkter av lin. Linens rustikke uttrykk og naturlighet stemmer overens med sesongens fokus på å stresse ned, og ha sitt eget velbehag for øyet. Lin har en matt og litt grov overflate. Den egner seg spesielt godt til den avslappede atmosfæren, hvor tekstilene ikke nødvendigvis må være fullstendig glatte:

“Det er høy fokus på ro og avslapning i kolleksjonen, det gjelder også i uttrykket til tekstilene. De kan gjerne se litt krøllete ut. Det hele trenger ikke alltid være nystrøket og fullstendig shinet – det er mye skjønnhet i det uperfekte”, forklarer Benedikte Marcher Thomsen.

Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.