Choose language
Tobias Jacobsen

Tobias Jacobsen

Tobias Jacobsen (f. 1965) ble opprinnelig utdannet som gullsmed, men gikk senere i lære som designer og møbelsnekker. Han ble utdannet som industriell designer fra Danmarks Designskole i 1996.

Tobias Jacobsen beskriver seg selv som en nostalgisk designer, som designer hverdagsobjekter til den moderne era. Ambisjonen som designer er å skape dynamiske hjem, med en følelse av nostalgi og funksjon. I arbeidet fra ide til design, har ideen gjerne opphav fra å studere objekter som kjennetegnes med høy kvalitet, håndverk og historie.

Interessen for design og håndverk stammer fra barndommen. Barndomshjemmet var fylt med møbler tegnet av Tobias Jacobsens farfar, en av Danmarks alle største designere og arkitekter, Arne Jacobsen.

Tobias Jacobsen ivaretar, i tillegg til å designe møbler og interiør under sitt eget navn, sin farfars designarv – men en spesiell respekt og kjærlighet til det hans farfar i sin tid skapte. Tobias er i likhet med sin farfar både lidenskapelig og perfeksjonist. Faktisk er han, spesielt når det gjelder farfarens design, svært bevisst på hvilke merker han arbeider med, når det gjelder hans ansvar for å sikre at design og kvalitet er helt i toppen.

For Tobias Jacobsen har arkitektur alltid vært en stor inspirasjonskilde, noe som også avspeiles i designet BRICKS som han har skapt for Georg Jensen Damask. Til han store begeistring gav damaskvevingen designet et spesielt tredimensjonalt uttrykk, og skaper samme effekten som finnes i arkitekturen.


Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.